Eτοιμάζεται ο Alonso για το Dakar του 2020


Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα δοκιμάσει μία ακόμα μορφή αγώνων συμμετέχοντας στο Ράλι Dakar που θα γίνει στις αρχές του 2020 στην Σαουδική Αραβία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/9/2019

Μπορεί πολλοί να τον κατηγορούν όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Alonso είναι ένας από τους τελευταίους μεγάλους σταρ του motorsport ενώ κανείς δεν αμφιβάλλει και για την αφοσίωση σ' αυτό που κάνει.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 θα συμμετάσχει στο φετινό Dakar και ήδη όπως μαθαίνουμε από την ενημέρωση της Toyota ολοκλήρωσε τις δοκιμές με το Gazoo Racing Hilux στην πόλη Szczecin στην Πολωνία.

Στις δύο ημέρες των δοκιμών ο Alonso έκανε περίπου 700 χιλιόμετρα σε πίστες με άμμο και μαλακό χώμα, αλλά και σε διάφορες πίστες με έντονο ανάγλυφο. Οι δοκιμές αυτές ήταν άκρως εποικοδομητικές για τον Ισπανό, ο οποίος θα συμμετάσχει σε έναν αγώνα στη Νότια Αφρική αυτό το Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε ο υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδας Glyn Hall, "αυτό ήταν το πρώτο τεστ για τον Alonso στην Ευρώπη μέσα από το οποίο προσπαθούμε να εξοικειωθεί ο οδηγός με την φιλοσοφία των αγώνων rally raid. Πάντως τα χιλιόμετρα που κατάφερε να κάνει ήταν πολλά περισσότερα από ότι υπολογίζαμε, κάτι που δείχνει πόσο γρήγορα ο Alonso προσαρμόστηκε στο Hilux".

Ο ίδιος ο Alonso είπε ότι ήταν μία θετική πρώτη εμπειρία και ότι σε αυτή την φάση κάθε χιλιόμετρο που κάνει με το Hilux είναι καλοδεχούμενο. Ο πολύ δραστήριος Ισπανός συμφώνησε με την Gazoo Racing τον περασμένο μήνα και μέσα στο επόμενο διάστημα μέχρι την έναρξη του αγώνα θα κάνει και νέες δοκιμές στην Αφρική και την Μέση Ανατολή.