Eτοιμάζεται off road έκδοση της Porsche 911 με το όνομα Safari;


Φήμες θέλουν την Porsche να ετοιμάζει μία πιο περιπετειώδη έκδοση της 911 με δυνατότητες κίνησης και εκτός ασφάλτου.

  • 21/2/2021

Η σύνδεση της Porsche με τα εκτός δρόμου τεκταινόμενα δεν είναι κάτι καινούργιο, αν θυμηθούμε τις στιγμές δόξας στο Παρίσι Ντακάρ και τις δεκάδες συμμετοχές της σε αγώνες Ράλι και Αντοχής σε δεκάδες σημεία του πλανήτη.

Οι φήμες θέλουν την εταιρία να βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών μίας λίγο ψηλωμένης 911 τελευταίας γενιάς, με στόχο την δημιουργία μίας επιπλέον έκδοσης, πιθανά με την ονομασία Safari.

Kατασκοπευτικές φωτογραφίες συνέλαβαν μερικά αυτοκίνητα με λίγο ψηλότερη ανάρτηση να κάνουν δοκιμές σε χιονισμένες διαδρομές στον Βορρά. Από αυτές προκύπτει ότι εκτός από την ανεβασμένη απόσταση από το έδαφος, υπάρχουν μεγαλύτερα φτερά ενώ διαφορετικός είναι και ο εμπρός προφυλακτήρας. 

Από τις φωτογραφίες αυτές δεν προκύπτει κάτι άλλο αξιομνημόνευτο, πέρα από το ότι το ταμπλό είναι πλήρως καλυμμένο, κάτι που ίσως σημαίνει ότι έρχονται κάποιες μικρές αλλαγές στο ταμπλό όλης της σειράς, όπου μάλλον θα ενσωματωθούν και στοιχεία από την Taycan.

Το ενδεχόμενο να βγει μια τέτοια έκδοση στην παραγωγή είναι ακόμα προς διερεύνηση, αν και οι φήμες και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτή τη φορά είναι πιο κοντά από ποτέ. Αν όντως υπάρξει θα έχει προφανώς ως σύστημα κίνησης την τετρακίνηση από την 911 Carrera 4S.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Porsche ασχολείται με μία τέτοια έκδοση. Ήδη από το 2012 είχαν παρουσιάσει ένα πρωτότυπο με την ονομασία 911 Vision Safari ως φόρο τιμής στο αυτοκίνητο του 1978 το οποίο είχε όλες τις μετατροπές ώστε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά, μία τέτοια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή της 911, καταφέρει να δει το φως της παραγωγής.