Έτοιμη για δράση η Corvette C8.R


Μετά την εμφάνιση της Corvette Stingray Convertible στο διαστημικό κέντρο Kennedy η Chevrolet παρουσιάζει και την αγωνιστική έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/10/2019

Η Chevrolet δεν έχει ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Corvette C8.R αλλά αναμένεται να υπάρχει ο κινητήρας που συναντάμε και στην Corvette με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους. Δηλαδή τον ατμοσφαιρικό V8 των 5,5 lt που αντικαθιστά τον προηγούμενο των 6,2 lt. Μάλιστα λόγω της flat-plane σχεδίασης (ανάλογα με την θέση των κομβίων στον στροφαλοφόρο) ο ήχος είναι πολύ πιο διαφορετικός (όπως στις Ferrari).

Το No.4 αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε ξεχωρίζει από μια κίτρινη και ασημί επένδυση εμπνευσμένη από concept της Corvette, όπως το Chevrolet Aerovette του 1973 και το Corvette Stingray Racer του 1959. Η Chevrolet έχει επίσης σχεδιάσει το αγωνιστικό με το Νο. 3 που έχει ένα πιο παραδοσιακό κίτρινο χρώμα με ασημί λεπτομέρεις προς τιμήν των επιτυχημένων αγωνιστικών Corvette GTLM τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σε πρώτη φάση η Chevrolet θα τρέξει με την C8.R στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar όπου θα ανταγωνιστεί τα BMW M8 GTE και Porsche 911 RSR στην κατηγορία GTLM. Το ντεμπούτο του σε αγώνες θα πραγματοποιηθεί στον 24ωρο Rolex τον Ιανουάριο του 2020.

Η Corvette Racing έχει πετύχει τουλάχιστον 107 νίκες από το 1999, με 13 πρωταθλήματα, 12 τίτλους οδηγών και 12 τίτλους κατασκευαστών. Στόχος της είναι να επαναλάβει αυτή την επιτυχία με τη νέο Corvette C8.R.