Έτοιμη για ράλι η Jaguar F-Type (video)


Τα αγωνιστικά στα ράλι συνήθως βασίζονται σε μικρά αυτοκίνητα παραγωγής όπως είναι τα Ford Fiesta ή το VW Polo.

  • 12/11/2018

Τι θα λέγατε όμως για ένα roadster έτοιμο να ξεχυθεί ακόμη και σε χωμάτινες διαδρομές; Όπως φαίνεται το τμήμα μάρκετινγκ της Jaguar βρήκε έναν ακόμη τρόπο για να κερδίσει έξτρα προβολή με την εταιρία να προχωρά σε δύο race «διασκευές» της F-Type με δίλιτρο turbo και ισχύ πάνω από 200 άλογα. Η βρετανική εταιρία δεν διευκρινίζει αν η κίνηση μεταφέρεται μόνο στους πίσω τροχούς, αν και υπάρχει τετρακίνητη εκδοχή στην γκάμα του μοντέλου που ωστόσο δεν προσφέρεται με τον τετρακύλινδρο Ingenium.

Οι δύο F-Type είναι βαμμένες στα χρώματα της XK120 που συμμετείχε σε αγώνες την δεκαετία του 1950. Στο εσωτερικό υπάρχουν φυσικά bucket καθίσματα, κλωβός ασφαλείας, ζώνες έξι σημείων, πυροσβεστήρας και ότι άλλο προβλέπουν οι προδιαγραφές της FIA. Επίσης υπάρχουν ενισχυμένα φρένα, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, νέο μπλοκέ διαφορικό, υδραυλικό χειρόφρενο, ειδικοί τροχοί με χωμάτινα λάστιχα κ.α.

"Η ευκαιρία να σχεδιάσουμε ένα αυτοκίνητο ράλι δεν συμβαίνει συχνά για αυτό ήμασταν ενθουσιασμένοι στην πρόκληση να πάρουμε το σύγχρονο σπορ αυτοκίνητο και να του δώσουμε ένα παρόμοιο χαρακτήρα", δήλωσε ο διευθυντής σχεδιαστικού τμήματος Ian Callum. "Αυτά τα μοντέλα αποδίδουν φόρο τιμής στην XK 120 και σε όλα τα μεγάλα σπορ αυτοκίνητα της Jaguar πριν από 70 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας F-TYPE Checkered Flag Limited Edition".