Έτοιμη για ρεκόρ στο Nurburgring η McLaren P1 LM


Η McLaren P1 LM, η «road-legal» έκδοση της GTR, είναι έτοιμη να επισκεφτεί το Nurburgring σε μία προσπάθεια να σπάσει το ρεκόρ γύρου που αυτήν τη στιγμή κατέχει η Porsche 918 Spyder.

  • 27/8/2016

Η McLaren P1 LM, η «road-legal» έκδοση της GTR, είναι έτοιμη να επισκεφτεί το Nurburgring σε μία προσπάθεια να σπάσει το ρεκόρ γύρου που αυτήν τη στιγμή κατέχει η Porsche 918 Spyder.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Πρέπει όμως να διευκρινήσουμε σε αυτό το σημείο ότι η προσπάθεια αυτή δεν θα γίνει ουσιαστικά από την επίσημη McLaren,  αλλά από την Lanzante, την εταιρία δηλαδή που είναι υπεύθυνη για τις μετατροπές στην αγωνιστική GTR ώστε το... θηρίο να είναι νόμιμο για να κυκλοφορεί στους δρόμους ως LM.

Σύφωνα με τον ξένο τύπο λοιπόν, η Lanzante δεν θα επικεντρωθεί στο Nurburgring πρωτίστως στο να σπάσει το ρεκόρ, αλλά αν τελικά οι συνθήκες είναι οι αναγκαίες και ικανές τότε θα γίνουν και οι συγκεκριμένες προσπάθειες.

«Έχουμε δει τη μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο δρόμου εκεί και έχουμε προσωμοιώσεις του τι μπορεί να κάνει η δική μας δημιουργία» είπε ο Dean Lanzante. «Ο Kenny Bräck θα είναι στη θεση το οδηγού, οπότε αν παρουσιαστεί η ευκαιρία, έχουμε το σωστό άνθρωπο για την δουλειά».

Η McLaren δεν αποκάλυψε ποτέ πιο είναι ο χρώνος της βασικής P1 στο Nurburgring και το μόνο που έχουν πει είναι ότι ολοκλήρωσε έναν γύρο σε λιγότερο από 7 λεπτά. Η P1 LM ίσως αποδειχτεί με βάση αυτά τα δεδομένα ικανή να σπάσει το 6:57 της Porsche 918 Spyder αν οι συνθήκες είναι τελικά σωστές...

Να υπενθυμίσουμε ότι η McLaren P1 LM αποδίδει περί τους 1000 ίππους με καύσιμο 99 οκτανίων (από τους 916 της... στάνταρτ P1) και είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ οι McLaren. Να σημειώσουμε επίσης ότι η McLaren P1 LM ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου στο Goodwood με χρόνο 47,07 s, χρόνος κατά 3,37 s καλύτερος σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ!