Έτοιμη για την Γενεύη η ανοιχτή Aston Martin Vantage Roadster


Η νέα Vantage Roadster θα πραγματοποιήσει την δημόσια πρεμιέρα της σε λιγότερο από ένα μήνα στην ελβετική έκθεση.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/2/2020

Εδώ και πολύ καιρό αναμενόταν η ανοιχτή εκδοχή της Vantage με μαλακή οροφή, η οποία χρειάζεται μόλις 6,7 sec για να αναδιπλωθεί όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο. Σε ταχύτητες έως 50 km/h οι Βρετανοί επισημαίνουν πως απαιτούνται 0,1 sec περισσότερα. Αυτό θα πει ακρίβεια στην λεπτομέρεια…

Σε σχέση με την κλειστή έκδοση η ανοιχτή Vantage έχει επιβαρυνθεί με μόλις 60 kg μιας και ο νέος μηχανισμός της οροφής είναι κατασκευασμένος από ελαφρά υλικά. Στα διάφορα καλούδια περιλαμβάνεται η ενεργητική ανάρτηση, η διαχείριση torque vectoring, τα προγράμματα παραμετροποίησης κ.α.

Από εκεί και πέρα κάτω από το καπό της Vantage Roadster συναντάμε τον twin-turbo V8 των 4,0 lt με ισχύ 510 PS και ροπή στα 685 Nm. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF που περνά την ισχύ στους πίσω τροχούς με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

Σχετικά με τις επιδόσεις η Aston Martin ανακοινώνει πως η ανοιχτή Vantage χρειάζεται 3,7 sec για την διαδικασία των 0-96 km/h και είναι μόλις 0,2 sec πιο «αργή» από την κλειστή της εκδοχή. Η τελική ταχύτητα είναι στα 306 km/h. Σημειώστε δε πως ο χώρος αποσκευών είναι στα 200 lt.