Έτοιμη η BMW M5 CS με τους 635 PS


H BMW αναμένεται να παρουσιάσει εντός του Δεκεμβρίου την καινούργια M5 CS η οποία θα είναι πιο ισχυρή και πιο ελαφριά από την M5 Competition.

  • KEIMENO: KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: BMW BLOG.
  • 14/11/2020

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται στο BMW blog, μια ιστοσελίδα στην οποία συχνά «διαρρέονται» (sic) πληροφορίες που δεν μπορούν να φανούν στο επίσημο site της βαυαρικής εταιρείας, η BMW έχει ολοκληρώσει την εξέλιξη της νέας M5 CS. Όπως μαρτυρεί η ονομασία της, η έκδοση αυτή είναι ελαφρύτερη κατά 70 kg, ενώ ο κινητήρας της θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 635 PS, δηλαδή 10 PS περισσότερους από αυτόν της M5 Competition (φωτογραφίες εντός κειμένου).

Την πληροφόρηση σχετικά με τα συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου παρείχε ο κ. Augusto Farfus, ο οποίος είναι οδηγός εξέλιξης στη βαυαρική εταιρεία. Όπως είπε «η M5 CS θα είναι η ταχύτερη BMW που έχει κατασκευαστεί ποτέ». Θυμίζουμε ότι η καινούργια M5 Competition (όπως και η M5) διαθέτει V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 4,4 λίτρων, έχει μέγιστη ισχύ 625 PS/6.000 rpm και μέγιστη ροή 750 Nm/1.800-5.800 rpm. Το βάρος της είναι 1.895 kg (χωρίς οδηγό και υγρά).

Σύμφωνα με τις –λιγοστές κατά τα άλλα– πληροφορίες που έγιναν γνωστές, για να μειωθεί το βάρος ακόμη περισσότερο το βάρος στην M5 CS έχουν αφαιρεθεί στοιχεία από την επένδυση του εσωτερικού και έχουν τοποθετηθεί πιο λεπτά καθίσματα, κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Όπως έχει ανακοινωθεί, η M5 CS αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του επόμενου μήνα.