Έτοιμη η Mercedes-Benz EQC (video)


Πρόκειται για ένα από τα τελευταία teaser βίντεο που δίνει στην δημοσιότητα η Mercedes-Benz μιας και απέχουμε περίπου δύο εβδομάδες από τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/8/2018

Αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνει η επίσημη στατική παρουσίαση της ολοκαίνουργιας και πλήρως ηλεκτρικής EQC που θα βρεθεί αντιμέτωπη με το E-Tron της Audi. Η EQC είναι ήδη έτοιμη και η γερμανική εταιρία μας δίνει ένα ακόμη βίντεο από τις τελικές δοκιμές σε διάφορα μέρη του κόσμου έχοντας κατασκευάσει περισσότερα από 200 πρωτότυπα (με έντονο καμουφλάζ).

Αυτή την φορά βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο την EQC να τεστάρεται στην έρημο Tabernas στην Ανδαλουσία της Ισπανίας. Πρόκειται για μία περιοχή της Ευρώπης με σχεδόν ανύπαρκτη υγρασία και πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα για να εξασφαλίζεται και η τετρακίνηση, θα αποδίδουν συνδυαστικά περί τα 300 kW, ενώ η αυτονομία θα κυμαίνεται γύρω στα 500 km.

Ήδη η γερμανική εταιρία έχει πραγματοποιήσει εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών στα τρία χρόνια εξέλιξης της EQC. Η επιλογή διαφορετικών σημείων προκύπτει από την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος πρόωσης κάτω από όλες τις κλιματολογικές συνθήκες.