Έτοιμη και η ανανεωμένη BMW 5


Ένα από τα κορυφαία μεσαία οικογενειακά προχωρά προς το αναγκαίο φρεσκάρισμά του με "επανακυκλοφορία" μέσα στη χρονιά.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: kolesa.ru
  • 13/4/2020

Η τωρινή γενιά της Σειράς 5 (η G30) της BMW κυκλοφόρησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και πλέον η ανανέωση του μοντέλου είναι επιτακτική. Ήδη δοκιμάζεται στους δρόμους κάτω από το σχετικό καμουφλάζ και από όσο μπορούμε να διακρίνουμε η «νέα» πεντάρα θα διατηρήσει την μάσκα της και δεν θα έχει την καινούργια αμφιλεγόμενη που θα δούμε στις νέες M3/ M4.

Την ίδια πληροφόρηση φαίνεται να έχει και η ομάδα του kolesa.ru που έσπευσε να μας δώσει τις πρώτες ψηφιακές εικόνες. Και επειδή μέχρι τώρα έχουμε δει πως οι προσεγγίσεις τους πέφτουν αρκετά μέσα θα πούμε πως οι αλλαγές στην ανανεωμένη Σειρά 5 θα εντοπίζονται στους νέους προβολείς που θα μας παραπέμπουν στη νέα Σειρά 1.

Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος, επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, νέας σχεδίασης τροχοί και τα συναφή που περιλαμβάνει το πακέτο ενός τυπικού facelift. Οι οποίες θα είναι πολύ πιο έντονες με το πακέτο εξοπλισμού M-Pack. Στο εσωτερικό τα νέα στοιχεία θα αφορούν στο αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων και το iDrive.

Από εκεί και πέρα η γκάμα των κινητήρων θα παραμείνει ως είχε με την μεγαλύτερη αλλαγή να αφορά στην προσθήκη της plug-in υβριδικής έκδοσης 545e xDrive η οποία θα έχει το ίδιο σύστημα πρόωσης από την745e. Δηλαδή με τον τρίλιτρο εξακύλινδρο turbo που με την συνδρομή του ηλεκτρικού μοτέρ θα αποδίδει 394 PS. H νέα PHEV έκδοση θα πλαισιώσει την 530e με τον δίλιτρο turbo και συνδυασμένη ισχύ 252 PS.