Έτοιμο για δράση το αγωνιστικό Mazda RX-Vision GT3 (video)


Στο πλαίσιο των τελικών για το πρωτάθλημα του Gran Turismo η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε ένα εντυπωσιακό εικονικό concept car.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/11/2019

Μαζί με την Lamborghini V12 GTC η Mazda παρουσίασε ένα teaser του εξίσου εντυπωσιακού RX-Vision GT3 για όσους θέλουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στις πίστες του νέου Gran Turismo (PlayStation 4) που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη.

Σχεδιαστικά το Vision GT3 μας παραπέμπει στο RX-Vision Concept που είχε παρουσιαστεί στο Τόκιο πριν από τέσσερα χρόνια. Το εικονικό Mazda παρουσίασαν ο δημιουργός του παιχνιδιού Kazunori Yamauchi και ο σχεδιαστής της Mazda Αμερικής Julien Montousse.

Προς το παρόν δεν ειπώθηκε τίποτε γύρω από το σύστημα πρόωσης του Vision GT3 εκτός του ότι θα υπάρχει ένας SkyActiv-X. Πέραν τούτου δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για κάποιον περιστροφικό κινητήρα. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως ο Wankel θα επιστρέψει σε μια υβριδική range extender έκδοση του ηλεκτρικού CX-30.

Από εκεί και πέρα οι φήμες για ένα σπορ διάδοχο μοντέλο του RX9 καλά κρατούν, αλλά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης πολύ δύσκολα οι Ιάπωνες θα επενδύσουν περαιτέρω στην εξέλιξη του περιστροφικού ως βασικού κινητήρα (και όχι ως range extender).