Έτοιμο το αγωνιστικό Volkswagen I.D. R για το Pikes Peak


Η γερμανική εταιρία έδωσε μερικές ακόμη εικόνες από το αγωνιστικό που θα συμμετάσχει στην διάσημη ανάβαση στο Κολοράντο, η οποία φέτος θα γίνει στις 24 Ιουνίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/4/2018

Εδώ βλέπετε τα πρώτα σκίτσα μιας και το κανονικό αυτοκίνητο θα παρουσιασθεί σε μερικές μέρες (συγκεκριμένα στις 25 Απριλίου) σε σχετική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην Γαλλία. Στην εξέλιξη και δημιουργία του αγωνιστικό I.D. R έχουν συνεργαστεί, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα τμήματα Volkswagen R και Volkswagen Motorsport.

Σχεδιαστικά το I.D. R με την τεράστια πίσω φτερούγα και την καλύπτρα του οδηγού μας παραπέμπει στα πρωτότυπα της Audi και της Porsche που συμμετείχαν στο Le Mans. Στο τιμόνι του αυτοκινήτου θα είναι ο Romain Dumas, ο Γάλλος που πριν από δύο χρόνια είχε στεφθεί νικητής στον 24ώρο του Le Mans με την Porsche και που στοχεύει σε μία διάκριση για την VW (η τελευταία ήταν το 1987 με ένα Golf με δύο κινητήρες).

Η Volkswagen έχει ως στόχο μια κορυφαία επίδοση ώστε να προβάλλει με έναν ακόμη τρόπο την είσοδο της στην ηλεκτροκίνηση που θα ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια λανσάροντας EV ευρείας παραγωγής. Και η πιο διάσημη ανάβαση στον κόσμο ακούγεται ως μία καταπληκτική ευκαιρία, δε νομίζετε;