Έτοιμο το πρώτο ηλεκτρικό Panda της Garage Italia


Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες δεν αναφερόμαστε στην τελευταία γενιά του ιταλικού μίνι αλλά στον πρόγονό του, το κλασικό Fiat Panda.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/1/2020

Το αρχέτυπο Pandα είναι δημιούργημα του γνωστού Giorgetto Guigiaro και όταν είχε παρουσιαστεί είχε ξεχωρίσει για τις πολύ έξυπνες λεπτομέρειές του. Στην Ιταλία εξακολουθεί ακόμα να είναι μια οικεία εικόνα στους δρόμους και έτσι ένα Panda 4x4 δεν ήταν δύσκολό να πέσει στα χέρια της Garage Italia. Που ανήκει στον εγγονό του Gianni Agnelli, τον Lapo Elkan, ο οποίος αποφάσισε να μετατρέψει συνολικά πέντε σε ηλεκτρικά και το καθένα να έχει μια συγκεκριμένη προσέγγιση.

Το πρώτο που βλέπετε στις φωτογραφίες λέγεται «Pandina Jones» Car& Vintage Edition, όπου Car&Vintage ένα γνωστό περιοδικό που ασχολείται με κλασικά αυτοκίνητο. Όσο για το Pandina Jones είναι εμπνευσμένο από τον Indiana Jones και αυτό είναι και ο λόγος που υπάρχουν στοιχεία όπως οι μεγάλοι προβολείς ομίχλης και η ρεζέρβα στην οροφή που δίνουν μια αίσθηση περιπέτειας.

Φυσικά το ταλαιπωρημένο Panda λύθηκε ολόκληρο, συντηρήθηκε και βάφτηκε σε ένα ωραίο χακί χρώμα που εξελίχθηκε από κοινού με την BASF R-M, ενώ οι πορτοκαλί επενδύσεις στο εσωτερικό είναι από Alcantara. O κινητήρας βενζίνης αντικαταστάθηκε από έναν ηλεκτροκινητήρα -το όλο σύστημα έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με το Newtron Group- που είναι άμεσα συνδεδεμένος με το κιβώτιο.

Ο ηλεκτροκινητήρας εξασφαλίζει μια τελική 115 km/h που δεν εντυπωσιάζει όπως δεν εντυπωσιάζει και η αυτονομία των 100 km (κατά WLTP), ενώ η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί, ανάλογα με την πηγή ενέργειας, από 3 έως 8 ώρες.

Τα υπόλοιπα τέσσερα Panda 4x4 της Garage Italia που αναμένονται είναι τα Panderis (σε συνεργασία με τον Vitale Barberis Canonico), Pandoro (με τη σχεδιάστρια μόδας Marta Ferri), Pand’Art (με τον Arthur Kar του L’Art de L’Automobile) και 00Panda (σε συνεργασία με έναν μυστικό πράκτορα).