Έτοιμο το Tesla Killer της Mercedes-Benz


H Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη φωτογραφία της EQS, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή της S-Class, στην οποία μπορούμε να διακρίνουμε το γενικότερο σχήμα του αμαξώματός της. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/3/2021

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι σκοπίμως σκοτεινή ώστε να μην είναι δυνατόν να φανούν λεπτομέρειες του αμαξώματος της Mercedes-Benz EQS. Ωστόσο, είναι διακριτό πως το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πολυτελές μοντέλο δεν θα είναι ένα όχημα με την τυπική μορφή ενός sedan.

Όπως μπορούμε να δούμε, αυτό είναι κεκλιμένο στο πίσω μέρος του, κάτι που παραπέμπει στη μορφή ενός liftback οχήματος, το οποίο είναι πιο πρακτικό για τους επιβάτες.

Οι χειρολαβές στα πλαϊνά φαίνεται να είναι ενσωματωμένες στο αμάξωμα και θα εκτείνονται όταν θα χρειάζεται να ανοίξουν οι πόρτες ώστε να εισέλθει κάποιος στο αυτοκίνητο. Επίσης, οι εξωτερικοί καθρέφτες είναι τοποθετημένοι στις εμπρός πόρτες και όχι στις εμπρός κολώνες του οχήματος, όπως συμβαίνει συνήθως.

Από αυτά, μπορούμε να καταλάβουμε πως η EQS θα είναι προσεγμένη σε ό,τι αφορά τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας, στοιχείο που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα από όσο σε ένα με συμβατικό κινητήρα, για να συμβάλλει κατά το δυνατόν στην αυτονομία κίνησης.

Σε «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες του υπό εξέλιξη οχήματος είναι εμφανές ότι έχει τοποθετηθεί ένα τριγωνικό φινιστρίνι ακριβώς πίσω από τις εμπρός κολώνες του αυτοκινήτου, ώστε ο οδηγός να έχει καλύτερη ορατότητα.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Ιανουαρίου η Mercedes-Benz είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το ταμπλό που αναμένεται να έχει η EQS. Αυτό αποτελείται από μεγάλες οθόνες του συστήματος «MBUX» σχεδόν σε όλο το εύρος του, όπως βλέπουμε σχετικά.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η γερμανική εταιρεία για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά της.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις διαστάσεις του και τον εσωτερικό χώρο του. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική δήλωση του κ. Ola Källenius, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, η EQS θα είναι κορυφαία σε αυτούς τους τομείς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Källenius είχε πει: «Δεν υπάρχει στην αγορά και δεν θα υπάρξει στο μέλλον ένα πολυτελές sedan μοντέλο που να συγκρίνεται με το μέγεθος, το τεχνολογικό πακέτο και τον εσωτερικό χώρο της EQS. Θα βρίσκεται μία κατηγορία επάνω από ό,τι γνωρίζουμε ως τώρα και θα διαθέτει ένα πίσω κάθισμα στο οποίο κάποιος πραγματικά θα μπορεί να μεταφερθεί με άνεση».

Μέχρι ώρας, γνωρίζουμε ότι η θεωρητική αυτονομία κίνησής της θα ξεπερνά τα 700 km. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί εντός του 2021, χωρίς να έχει διευκρινιστεί από τη Mercedes-Benz πότε θα γίνει αυτό.

Πάντως, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες από την εταιρεία πληροφορίες ότι ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί μια σχετική εκδήλωση τον προσεχή Απρίλιο. Τέλος, εντός του 2022 αναμένεται να παρουσιαστούν τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα SUV οχήματα τα οποία θα βασίζονται στην EQS και στην EQE.