Έτοιμο το τούνελ για τις δοκιμές του Look του Elon Musk στο LA (video)


Η The Boring Company του Elon Musk προχωρά με το Loop μήκους 1,8 km και ήδη έχει στη διάθεσή της μια υπόγεια εγκατάσταση δοκιμών στο LA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/12/2018

Το ότι ο Elon Musk είναι οραματιστής δεν τον αμφισβητεί κανείς. Ένα από τα project του είναι και το Loop. Το σύστημα μεταφοράς σε τούνελ, που στην τελευταία του εξέλιξη δεν θα χρησιμοποιεί ειδικές κάψουλες αλλά θα επιταχύνει ηλεκτρικά μοντέλα με δυνατότητες αυτόνομης κίνησης σε ταχύτητες έως και 240 km/h. Αν πάντως υλοποιηθεί το Loop θα αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο θα καλύπτονται μεγάλες αποστάσεις.

Με το Loop λοιπόν ασχολείται η εταιρεία με το ευφάνταστο όνομα The Boring Company η οποία σε μια glamorous εκδήλωση στο Hawthorne της California, παρουσία εκπροσώπων του τύπου αλλά και επιλεγμένων οπαδών(;), με τον Musk παρόντα, παρουσίασε το ολοκληρωμένο τούνελ δοκιμών. Το οποίο για την περίσταση ήταν εντυπωσιακά φωτισμένο. Ταυτόχρονα είναι και πλήρως επισκέψιμο με τη βοήθεια ενός Tesla Model X. Παράλληλα επιδείχθηκε και το σύστημα των ασανσέρ που μεταφέρει τα οχήματα από την επιφάνεια στο υπόγειο τούνελ.

Για τη δοκιμή του τούνελ δεν χρησιμοποιήθηκε ένα αυτόνομο Model XC αλλά ένα που το οδηγούσε υπάλληλος της εταιρείας με συμμετοχή στο Indy 500. Όσο για τους απαραίτητους για το σκοπό αυτό οριζόντιους τροχούς ο Musk είπε πως η προσθήκη τους κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αυτοκινήτου θα κοστίζει από 200 έως 300 δολάρια.

H κατασκευή του τούνελ δοκιμών της Loop κόστισε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια και ολοκληρώθηκε σε σχεδόν 18 μήνες.