Έτσι γίνεται ένα αυτοκίνητο αν μείνει για 20 χρόνια στον βυθό ενός ποταμού (photos)


Αυτή η Acura NSX πέρασε δύο δεκαετίες στον βυθό ενός ποταμού, και βρήκε το νέο του σπίτι με την ελπίδα να γίνει ξανά αυτοκίνητο.

  • ΦΩΤΟ: LSX Salvage, Becca Nicole Johnson - Facebook
  • 14/3/2023

Κανένα αυτοκίνητο δεν αξίζει να βρίσκεται βυθισμένο στο νερό για 20 χρόνια - πολλώ δε μάλλον ένα supercar αλλοτινών εποχών.

Η εν λόγω Acura NSX εκλάπη στα τέλη της δεκαετίας του '90, αλλά από το 2003 σάπιζε στο βυθό ενός ποταμού, προτού ανασυρθεί και περάσει στα χέρια μίας μάντρας με μεταχειρισμένα οχήματα.

Αυτοί μετά την πούλησαν έναντι 8500 δολαρίων, με στόχο οι νέοι ιδιοκτήτες, η Helix Auto Works, να την ανακατασκευάσουν και να τη φέρουν στην προτεραία της κατάσταση.

Η Becca Nicole Johnson ανήρτησε φωτογραφίες στο Facebook, και σύμφωνα με την ίδια, το αυτοκίνητο βρισκόταν στον πάτο του ποταμού Γιάντκιν, που διατρέχει την κεντρική Βόρεια Καρολίνα.

Ανασύρθηκε κατά τύχη, καθώς βρισκόταν δίπλα σε ένα άλλο όχημα που οι αρχές ήθελαν να εξετάσουν για έναν φόνο το 2019.

Σε δημοσίευμα του Road & Track, ένας εκ των συνιδρυτών της Helix Auto Works, Jay B., δήλωσε πως η ομάδα του ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα φέρει το NSΧ ξανά σε κατάσταση επιβατικού οχήματος, ή αν θα του κάνουν και τις απαραίτητες μετατροπές για να γίνει ένα «όπλο» για την πίστα.

«Μπορεί να σωθεί, με εξαίρεση κάποια προφανή πράγματα, όπως ο κινητήρας που έχει αχρηστευθεί, τα καλώδια το ίδιο,» εξήγησε. «Αλλά τα πάνελ του αμαξώματος είναι από αλουμίνιο, δε σκουριάζουν.»

Μάλιστα, η όλη διαδικασία αναστήλωσης θα καταγράφει από την ομάδα της Helix Auto Works, αν και το project θα αργήσει να ξεκινήσει, καθώς έχουν ήδη άλλες εργασίες προτεραιότητα.