Έτσι μπορεί, εντελώς ξαφνικά, να τουμπάρει μια μπετονιέρα! (video)


Ο συνδυασμός αφόρητης ζέστης, αμέλειας του οδηγού και... Φυσικής, λίγο έλειψε να οδηγήσει σε ανατροπή μια μισογεμάτη μπετονιέρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 3/3/2023

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες στη ζωή που καλό είναι να τους τηρείς. Για παράδειγμα, μην ξεχάσεις ανοικτό το θερμοσίφωνα ή το μάτι της κουζίνας φεύγοντας από το σπίτι. Μην αφήνεις ανοικτή την πόρτα του ψυγείου ή, για τα πιο παλιά αυτοκίνητα, μην ξεχάσεις αναμμένα τα μικρά φώτα όλο το βράδυ, αν δε θέλεις να αδειάσει τελείως η μπαταρία.

Ωστόσο, σε αυτούς τους «άγραφους νόμους» - και προφανώς σε αρκετούς άλλους που υπάρχουν - θα πρέπει να προστεθεί άλλος ένας: Μην αφήνεις για αρκετή ώρα ακίνητο το περιστρεφόμενο βαρέλι μιας μπετονιέρας, όταν αυτό έχει ήδη μέσα έτοιμο μπετόν.

Αυτό, προφανώς, δεν το ήξερε ο οδηγός της συγκεκριμένης μπετονιέρας που παρουσιάζεται στο video του καναλιού Trafic Moldova του YouTube, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να δει το φορτηγό μεταφοράς σκυροδέματος να ανατρέπεται!

Οι πληροφορίες που συνοδεύουν το συγκεκριμένο video αναφέρουν ότι το περιστατικό συνέβη το 2021, σε μια χώρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κοντά στον Περσικό κόλπο. Ο οδηγός σταμάτησε την περιστροφή του «βαρελιού» και κατέβηκε για να κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τους υπεύθυνους του εργοταξίου στο οποίο πήγαινε.

Μετά από λίγη ώρα γύρισε στο φορτηγό του, έθεσε και πάλι σε λειτουργία το βαρέλι και πήγε για πολύ λίγο να υπογράψει κάποια χαρτιά. Ωστόσο, εξαιτίας της έντονης ζέστης, ένα μεγάλο τμήμα του μπετόν είχε «στεγνώσει» και είτε είχε κολλήσει στα τοιχώματα είτε, λόγω της περιστροφής, χτυπούσε στις άκρες. Ως αποτέλεσμα, όσο αύξανε η ταχύτητα περιστροφής, εξαιτίας της φυγόκεντρου δύναμης, το φορτηγό άρχισε να ταρακουνιέται, με κίνδυνο να ανατραπεί. Η «περιπέτεια» έλαβε τέλος όταν ο οδηγός κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να πατήσει το κατάλληλο κουμπί ώστε να σταματήσει την περιστροφή.