Έτσι μπορείτε να κάνετε δική σας (λέμε τώρα...) μία πραγματική Formula 1 (Video)


To όνειρο όλων μας  μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν έχει κανείς τα χρήματα να ζητήσει από την εταιρία TDF να του φτιάξει το δικό του μονοθέσιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ,, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/1/2020

Δεν υπάρχει φίλος του αυτοκινήτου που δεν θα ήθελε να έχει δοκιμάσει μια βόλτα με πραγματική Formula 1 ενώ ακόμα και όσοι έχουν τα χρήματα να την αποκτήσουν, δύσκολα και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις μπορούν να το κάνουν.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει η εταιρία Tour de Force από την Βρετανία, η οποία παρουσίασε ένα μονοθέσιο που μπορεί να αγοράσει ο καθένας (περίπου...). 

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρία, το TDF-1 είναι βασισμένο πάνω στο σασί της Marussia ή της Sauber του 2011 και 2012 αντίστοιχα, και έχει όλα όσα χρειάζονται για να αποκαλείται ένα αληθινό μονοθέσιο της F1.

Υπάρχει δηλαδή το κανονικό αεροδυναμικό πακέτο και όλα τα υπόλοιπα συστήματα του αυτοκινήτου (αναρτήσεις, τροχοί σλικ της Pirelli), ενώ ο κινητήρας V8 έχει αντικατασταθεί από ένα μοτέρ της TDF που αποδίδει λίγο πάνω από τα 600 άλογα. Το κιβώτιο δεν είναι 7άρι αλλά 6άρι σειριακό, ενώ υπάρχει ακόμα και σύστημα DRS αλλά και τιμόνι όπως τα κανονικά της F1 με πολλά κουμπάκια και οθόνη.

Το βάρος του υπολογίζεται γύρω στα 600 κιλά, δηλαδή η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι κάτω και από το 1, οπότε είναι προφανές ότι χρειάζεται πολύ καλός οδηγός για να μπορέσει να το κουμαντάρει.

Η εταιρία αναλαμβάνει να το μεταφέρει σε πίστες της επιλογής σας μαζί με ομάδα μηχανικών και εκπαιδευτή, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος είναι ιδιαίτερα μεγάλο (η TDF δεν ανακοινώνει νούμερα), οπότε ακόμα και ως αντίγραφο η Formula 1 θα παραμείνει μία υπόθεση για πολύ λίγους.