Έτσι θα είναι η coupe έκδοση του VW Tiguan


H γερμανική εταιρία ακολουθεί και αυτή την μόδα των coupe SUV με πρώτο αυτοκίνητο αυτής της νέας γενιάς το Tiguan.

  • ΠΗΓΗ: KOLESA
  • 16/5/2020

Όπως γράψαμε πριν λίγες ημέρες εδώ, η VW βρίσκεται στα τελικά στάδια εξέλιξης ενός ακόμα SUV στην γκάμα της. Πρόκειται για μία coupe εκδοχή του Tiguan, με γραμμές και στιλ που όλο και περισσότερο αρέσουν τελευταία σε όσους αγοράζουν ένα Crossover.

To Τiguan X όπως πιθανότατα θα ονομάζεται, θα προσθέσει μία ακόμα εκδοχή στην γκάμα του μοντέλου, το οποίο είναι αυτή την στιγμή το πιο δημοφιλές της εταιρίας σε όλο τον κόσμο.

Το Ρωσικό site Kolesa μας δίνει δύο όψεις του αυτοκινήτου στην τελική του μορφή, όπως εκτιμούν οι σχεδιαστές ότι θα είναι στην έκδοση παραγωγής, έχοντας ήδη μία πιο σαφή εικόνα από τις φωτογραφίες με το αυτοκίνητο σε φάση δοκιμών.

Όπως βλέπουμε η οροφή του θα έχει μία πολύ έντονη κλίση προς τα πίσω και μία πολύ πιο δυναμική παρουσία από το κλασικό Tiguan. Πιο εντυπωσιακή θα είναι και η μάσκα με την προσθήκη κάποιων έξτρα στοιχείων που θα τονίζουν τον πιο σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου. 

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, προφανώς δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με την υπόλοιπη γκάμα, με όλους τους κινητήρες και τις τεχνολογίες παρούσες (βενζίνη, ντίζελ, υβριδικό). Μάλιστα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εμφανιστεί και έκδοση R με 300 άλογα, κατ' αντιστοιχία με το όμοιων επιδιώξεων αλλά πιο πολυτελές Audi Q3 Sportback.

Το VW Tiguan Coupe αναμένεται να παρουσιαστεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους με τη διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινά αμέσως μετά την αποκάλυψή του.