Έτσι θα είναι η νέα γενιά της Mercedes C-Class


Η νέα C-Class σαφώς και δεν θα αποστασιοποιείται από την τρέχουσα αλλά ταυτόχρονα θα είναι πιο μοντέρνα και δυναμική.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/4/2020

O προγραμματισμός της Mercedes θέλει προς τα τέλη του χρόνου να παρουσιαστεί η καινούργια, 5η κατά σειρά, γενιά της μικρής πισωκίνητης λιμουζίνας της. Της C-Class, οι δοκιμές των πρωτοτύπων της οποίας στο δρόμο έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την πρεμιέρα της. Τώρα αν αλλάξει κάτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα φανεί στην πορεία.

Η βάση της νέας C-Class θα είναι το επόμενο στάδιο εξέλιξης του πισωκίνητου πλαισίου MRA της μάρκας και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα υποστηρίζει και το εξηλεκτρισμό. Κατά πάσα πιθανότητα και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση που θα εντάσσεται στην υπομάρκας EQ.

Όπως και στην τρέχουσα γενιά της C-Class έτσι και στην καινούργια θα υπάρχουν πολλές εκδόσεις αμαξώματος προκειμένου να αντιμετωπίζει άμεσα τόσο τις σειράς 3 και 4 της BMW όσο και τα Audi A4 και A5.

Από πλευράς εμφάνισης μια καλή αρχική προσέγγιση μας δίνει το rendering της Kolesa, στο οποίο μπορεί να δει κανείς την καινούργια μάσκα που εξασφαλίζει ένα πιο δυναμικό στυλ στη μικρή λιμουζίνα. Διαφορετικά σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει θα είναι και τα πίσω φώτα, φυσικά με τεχνολογία LED όπως και τα εμπρός, ενώ σημαντικές αλλαγές αναμένονται και στο εσωτερικό. Όπου θα κυριαρχεί οπτικά η μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα.