Έτσι θα είναι το νέο Honda Jazz Type R!


ΒΑΣΙΚΑ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΜΟΙΑΖΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ JAZZ!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: X-TOMI DESIGN
  • 17/2/2020

Το νέο Jazz έχει παρουσιαστεί από πέρυσι στην έκθεση του Τόκιο και στα μέρη μας θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο σαλόνι της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου. Στην Ευρώπη το Jazz θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά και μόνο ως υβριδικό με κινητήρα βενζίνης 1.500 cc μεικτής ισχύος 109 PS και την διάταξη με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που είδαμε για πρώτη φορά στο CR-V Hybrid.

Πάντως, οι φίλοι της Honda όπως και οι μετρ της επεξεργασίας εικόνας ελπίζουν σε μια πιο καυτή έκδοση που θα ενισχύσει το προφίλ της εταιρίας και που θα τοποθετείται απέναντι στις μικρές βολίδες, όπως το Ford Fiesta ST ή το VW Polo GTI.

Εδώ ο X-Tomi Design μας δείχνει μια πράγματι πολύ πετυχημένη προσέγγιση που έχει όλα τα καλά που συναντάμε και στο Civic Type-R. Από τον αγριεμένο προφυλακτήρα και την πίσω αεροτομή έως τις κόκκινες λεπτομέρειες χαμηλά και στους τροχούς.

Ωστόσο, έτσι όπως έχουν τα πράγματα οι Ιάπωνες δεν έχουν δείξει να σκέπτονται την παραγωγή κάποιας τέτοιας έκδοσης παρόλο που θα ήταν εφικτή με τον turbo 1.500άρη με τους 182 PS.

Προς το παρόν το ενδιαφέρον στρέφεται στο ηλεκτρικό e και σε μια πολύ περίεργη περίοδο για την Honda που πλέον κινείται στις μικρές κατηγορίες με ένα μονοδιάστατο Jazz. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει στο μέλλον η εταιρία.