Έτσι θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα επόμενα χρόνια (video)


H Volkswagen έδωσε στην δημοσιότητα ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με ρομπότ που θα φορτίζουν αυτόματα τα EV.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VOLKSWAGEN
  • 28/12/2020

To παρακάτω βίντεο μας δείχνει ένα ηλεκτρικό Volkswagen να κατεβαίνει σε έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης. Αφού το αυτοκίνητο σταθμεύσει, με την χρήση ενός smartphone η οδηγός αναζητά ένα έξυπνο ρομπότ-οδηγός, το οποίο «ξεκουράζεται» στο dock του.

Με το που λαμβάνει το σήμα το ρομποτάκι «ξυπνά» και αναλαμβάνει να «τσιμπήσει» ένα άλλο ρομπότ-φορτιστή για να το κατευθύνει προς το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το κάλυμμα φόρτισης ανοίγει αυτόματα και το έξυπνο ρομπότ τοποθετεί το καλώδιο φόρτισης.

Στη συνέχεια αυτό επιστρέφει στην βάση του και μόλις ολοκληρωθεί η φόρτιση επισκέπτεται ξανά το ρομπότ-φορτιστή για να το «ρυμουλκήσει» και κατόπιν να το επιστρέψει στο doc φόρτισης.

Όλα αυτά δίχως να εμπλέκεται στο ελάχιστο ο ανθρώπινος παράγοντας, αφού το ρομπότ-οδηγός διαθέτουν κάμερες, αισθητήρες και λέιζερ για να κινείται με ασφάλεια στον χώρο.

Το όλο σενάριο μπορεί να μας θυμίζει μέρος από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά οι ιθύνοντες της VW Group Components λένε πως είναι πολύ πιο κοντά απ’ ότι νομίζουμε.