Έτσι θα μοιάζει ο διάδοχος της Lamborghini Aventador (photos)


Η DMC βασίστηκε σε κατασκοπευτικό υλικό για να δημιουργήσει ένα render του διαδόχου της Lamborghini Aventador, και θυμίζει πολλά από Sian FKP 37.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DMC
  • 14/9/2022

Η Lamborghini ετοιμάζεται να σχεδιάσει και κατασκευάσει τον διάδοχο της εμβληματικής Aventador, και οι spy photos δε λείπουν, με πολλούς tuners και σχεδιαστές να εμπνέονται και να φαντάζονται το πως θα ήταν το μοντέλο που θα ακολουθήσει μετά την Aventador.

Το αμάξωμα του διαδόχου στα renders έχει βασιστεί στη Sian FKP 37 και φέρει πολλές από τις λεπτομέρειες του πρωτοτύπου, με την DMC να σκιαγραφεί την εξέλιξη του διαχρονικού supercar, που πρωτοεμφανίστηκε πριν 11 χρόνια. Δεν έχουν ακολουθηθεί όλες οι γραμμές του αρχικού μοντέλου, καθώς οι spy photos που είχαν κυκλοφορήσει έκρυβαν, ως συνήθως, πολλά από τα χαρακτηριστικά του.

Σε αντίθεση με την Sian FKP 37, η νέα Aventador θα διαθέτει μία κινητήρια μονάδα που θα έχει PHEV χαρακτήρα, όμως σύμφωνα με την ίδια τη Lamborghini, ο διάδοχος του εντυπωσιακού της αυτοκινήτου θα φέρει έναν νέο, πολύ εξελιγμένο V12 κινητήρα, κάτι που σίγουρα όλοι οι petrolheads θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα. Λέγεται ότι θα πρόκειται για έναν φυσικό κινητήρα και όχι τούρμπο, με την εταιρεία να ακολουθεί μια πιο παραδοσιακή φιλοσοφία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της LamborghiniStephan Winkelmann, αποκάλυψε ότι ο διάδοχος της Aventador θα σχετίζεται άρρηκτα με την Sian FKP 37, όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως θα είναι ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο, που θα έχει την κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ η αεροδυναμική θα είναι σε πρώτο πλάνο, και οι Ιταλοί έχουν χρησιμοποιήσει, για την κατασκευή του, το ανθρακόνημα ως κυρίαρχο υλικό, για λόγους εξοικονόμησης βάρους.

Η Lamborghini οδεύει κι εκείνη προς ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον, αφού όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας που θα κυκλοφορήσουν από το 2023 και έπειτα θα είναι υβριδικά. Ο αντικαταστάτης της Huracan έχει ήδη επιβεβαωθεί ως PHEV που θα φέρει ΜΕΚ με παραπάνω από 6 κυλίνδρους. Και η Urus θα γίνει ηλεκτρική από το 2024, πριν από το πρώτο EV της εταιρείας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2028.