Έτσι θα μπορούσαν να είναι τα αυτοκίνητα των Ducati κτλ.


Ένα buggy από την Aprilia; Ένα muscle-car της Triumph; Ή ένα hot-rod από την Harley-Davidson; Σωστά - δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Αλλά πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν τα πιθανά αυτοκίνητα από κατασκευαστές μοτοσικλετών; Παρουσιάζουμε έξι πλασματικά μοντέλα από έξι διαφορετικές εταιρείες.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: OPUS HARLEY-DAVIDSON
  • 26/11/2018

Δύο τροχοί, χαμηλό βάρος, γρήγορη επιτάχυνση - οι μοτοσυκλέτες διαθέτουν αυτά και, φυσικά, πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Αλλά τι θα γινόταν αν κατασκευαστές μοτοσυκλετών, όπως η Ducati, η Kawasaki ή η Triumph τολμούσαν να εξελίξουν αυτοκίνητα; Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ένας αντιπρόσωπος της Harley-Davidson από τη Βρετανία έβαλε μερικά σχέδια πιθανών αυτοκινήτων στο χαρτί. Σε αυτά περιλαμβάνονται φανταστικά μοντέλα των Triumph, Vespa, Kawasaki, Aprilia, Ducati και Harley-Davidson.

Buggy της Aprilia, hot-rod της Harley;

Στα έξι φανταστικά σχέδια, οι σχεδιαστές έδειξαν πραγματικά πολλή δημιουργικότητα. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα είδος buggy της Aprilia, το οποίο μοιάζει με το Aprilia Shiver 900. Στο αυτοκίνητο της Harley, οι Βρετανοί αποφάσισαν να σχεδιάσουν ένα hot-rod. Εμφανώς πιο σπορτίφ εμφανίζονται τα μοντέλα της Kawasaki και της Ducati. Το σούπερ σπορ αυτοκίνητο στηρίζεται τουλάχιστον οπτικά στο μοντέλο με μηχανικό υπερσυμπιεστή Kawasaki H2. Ωστόσο, ποιο μοντέλο του Ducati Roadster θα μπορούσε να διαμορφωθεί, δεν είναι τόσο προφανές με την πρώτη ματιά. Ένα μείγμα από το Naked Bike Ducati Monster και το πιο σπορ Cruiser Ducati Diavel είναι πολύ πιθανό να φανταστεί κανείς.

Το όχημα της Triumph είναι προφανώς ένα muscle-car. Και για τους φίλους των σκούτερ, ο αντιπρόσωπος της Harley από το Leeds σκέφτηκε να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο της Vespa. Ο προσεκτικός παρατηρητής δύσκολα δε θα παρατηρήσει μια ομοιότητα με το θρυλικό VW Beetle. Παρόλ’ αυτά, τα οπτικά στοιχεία του ιταλικού cult σκούτερ είναι επίσης εμφανή. Αν πρόκειται ποτέ να κατασκευαστούν τέτοια οχήματα, είναι μάλλον απίθανο. Αλλά τα concept είναι πάντα συναρπαστικά και ωραία να τα βλέπουμε.