Ευελπιστεί...με την Lancia Ypsilon!


Μόνο.... "dolce" (γλυκιά) δεν είναι η... "vita" (ζωή) για τους εργαζόμενους στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat, η οποία χρησιμοποιεί σκηνές από το έργο του Φεντερίκο Φελίνι "La Dolce Vita" στη διαφημιστική εκστρατεία της, ενώ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέο γύρο απολύσεων.
  • 30/6/2003
&00 Μόνο.... "dolce" (γλυκιά) δεν είναι η... "vita" (ζωή) για τους εργαζόμενους στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat, η οποία χρησιμοποιεί σκηνές από το έργο του Φεντερίκο Φελίνι "La Dolce Vita" στη διαφημιστική εκστρατεία της, ενώ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέο γύρο απολύσεων.
Ήδη παρουσίαστηκε το νέο Lancia Ypsilon, ενώ έρχονται ακόμη τρία νέα αυτοκίνητα από τη Fiat Auto, με τους επιτελείς του μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου της Ιταλίας να ευελπιστούν στην προσέλκυση αγοραστών. Ωστόσο, η Fiat πρόκειται να ανακοινώσει περί τις 12.000 απολύσεις, που αφορούν κυρίως στις μονάδες της εκτός της Ιταλίας. Το περασμένο φθινόπωρο, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία απέλυσε άλλους 8.500 εργαζομένους, γεγονός ωστόσο που απέτρεψε την καταγραφή ζημιών ύψους 334 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2003.
Η νέα διοίκηση της Fiat, που περιλαμβάνει τον πρόεδρο Ουμπέρτο Ανιέλι, έχει επισημάνει ότι προσπαθεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες σχετικά με την αυτοκινητική μονάδα της, ενώ αρνείται ότι σχεδιάζει να πουλήσει τη Fiat Auto στην General Motors.