Euroleague: Τα αυτοκίνητα που οδηγούν οι stars του Final 4 (photos)


Από τη λευκή Mercedes GLA του Λαρεντζάκη και την ηλεκτρική BMW iX του Γιουλ, μέχρι το Audi RS6 του Βέσελι και το Volvo XC90 Recharge του Ρούντι Φερνάντεθ.

  • 19/5/2023

Η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ χτυπάει αυτές τις ημέρες στο Κάουνας της Λιθουανίας. Στη Ζαλγκίριο Αρένα, την έδρα της Ζαλγκίρις, διεξάγεται το Final 4 της Euroleague με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μονακό και Ολυμπιακό να μάχονται για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δίπλα στη Mercedes GLA.
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δίπλα στη Mercedes GLA.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι από 4.000 φίλοι του Ολυμπιακού έχουν προσθέσει ένα έντονο κόκκινο χρώμα στους δρόμους της λιθουανικής πόλης, ελπίζοντας ότι η ομάδα τους θα επιστρέψει στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές της τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της

Εφόσον μιλάμε για τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, στο παρκέ θα δούμε και τα κορυφαία ονόματα αθλητών. Αρκετοί από αυτούς έχουν δηλώσει, συνήθως μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media, την αγάπη τους για τα αυτοκίνητα. Πάμε να δούμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Ο Τόμας Γουόκαπ έχοντας επισκευάσει το φορτηγάκι του.
Ο Τόμας Γουόκαπ έχοντας επισκευάσει το φορτηγάκι του.

Ξεκινάμε προφανώς με τους ερυθρόλευκους οι οποίοι είδαν τις προηγούμενες ημέρες ο κόουτς Μπαρτζώκας να παίρνει το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της σεζόν και ο Σάσα Βεζένκοφ αναδείχθηκε MVP. Αμφότεροι, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, πριν από μερικούς μήνες παρέλαβαν από την FMS, χορηγό της ΚΑΕ Ολυμπιακός, τα εταιρικά τους αυτοκίνητα. 

Το μοντέλο που διάλεξαν φέτος είναι το υβριδικό Kia Niro. H τελευταία γενιά του κορεατικού best seller εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.6 GDI. Παράλληλα υπάρχει ένας σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη 43,5 ίππων με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 141 PS και η ροπή τα 265 Nm από τις 1.000 μέχρι τις 2.400 rpm.

Ο Σέρχιο Γιουλ και η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX xDrive50.
Ο Σέρχιο Γιουλ και η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX xDrive50.

Από εκεί και πέρα ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Παπανικολάου, εκτός από το Kia Niro οδηγεί μία Mercedes C43 AMG. Την ίδια εταιρεία έχει επιλέξει και ο Γιαννούλης Λαρετζάκης στο γκαράζ του οποίου βρίσκεται μία λευκή GLA.

Αν πρέπει να βρούμε τον «μάστορα» του Ολυμπιακού αυτός είναι ο Τόμας Γουόκαπ όπου στο παρελθόν προσπάθησε να επισκευάσει το pick-up που οδηγεί στην πατρίδα του, ενώ ο άλλος γκαρντ της ομάδας, ο Κώστας Σλούκας κυκλοφορεί με μία Porsche 911 Τurbo S αλλά και ένα Range Rover Sport το οποίο διαθέτει τους χώρους για να μετακινηθεί οικογενειακώς, με τη σύζυγο και την κορούλα τους. 

Ο Ρούντι Φερνάντεθ μέσα στο Volvo XC90 Recharge.
Ο Ρούντι Φερνάντεθ μέσα στο Volvo XC90 Recharge.

Πηγαίνοντας στο στρατόπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης συναντάμε την BMW η οποία έδωσε τα χέρια με τη «Βασίλισσα» πριν από μερικούς μήνες για να παρέχει στους αθλητές τα μοντέλα της. Κάπως έτσι ο Σέρχιο Γιουλ βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της ηλεκτρικής BMW iX xDrive50.

Φυσικά υπάρχουν και τα προσωπικά οχήματα των παικτών με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, να έχει δημοσιεύσει φωτογραφία δίπλα σε μία εντυπωσιακή Maserati Levante, ενώ στην αρχή της καριέρας του είχε φροντίσει να κάνει δώρο στον πατέρα του ένα Range Rover, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να του πει ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις θυσίες που έκανε. Μπορείτε να δείτε το σχετικό video πατώντας εδώ

Ο Τζόρνταν Λόιντ ποζάρει με φόντο την απαστράπτουσα Rolls-Royce Dawn.
Ο Τζόρνταν Λόιντ ποζάρει με φόντο την απαστράπτουσα Rolls-Royce Dawn.

Ο Ντζάναν Μούσα (κεντρική φωτό) είναι πιστός φαν των τεσσάρων δαχτυλιδιών ενώ όταν έπιασε την... καλή και πήρε το πρώτο του μεγάλο συμβόλαιο έβαλε στην «οικογένεια» της Audi και τον αδελφό του. Ο Ισπανός συμπαίκτης του Ρούντι Φερνάντεθ έχει συνεργασία με την Volvo Ισπανίας και αυτό τον καιρό οδηγεί ένα plug-in hybrid XC90 Recharge

Η Μονακό είναι η «πρωτάρα» κάνοντας ντεμπούτο σε Final 4. Ο παίκτης που εμφανίζεται να έχει ιδιαίτερη αγάπη στα αυτοκίνητα είναι ο Τζόρνταν Λόιντ ο οποίος έχει ποστάρει φωτογραφία μπροστά από μία εντυπωσιακή, λευκή, cabrio Rolls-Royce Dawn, αλλά ακόμα μία με φόντο την Porsche Panamera.

Το τρόπαιο της Euroleague που κατέκτησε ο Βέσελι, μέσα στην καμπίνα του Audi RS6.
Το τρόπαιο της Euroleague που κατέκτησε ο Βέσελι, μέσα στην καμπίνα του Audi RS6.

Τέλος, στην Μπαρτσελόνα το δίδυμο των Τσέχων, Τόμας Σατοράνσκι και Γιαν Βέσελι, δηλώνουν αμετανόητοι fans της Audi. Ο πρώτος έχει αλλάξει αρκετά μοντέλα της φίρμας με τελευταίο ένα πράσινο Q5, ενώ ο δεύτερος έχει ένα RS6 μέσα στο οποίο φωτογράφησε το πρώτο τρόπαιο της Ευρωλίγκας που κατέκτησε το 2017, όταν αγωνιζόταν για την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.