EuroNCAP : 10 χρόνια με οδηγό την ασφάλεια


Την επέτειο για τα πρώτα δέκα χρόνια ζωής του γιορτάζει ο Aνεξάρτητος Ευρωπαϊκός Oργανισμός Ασφάλειας ?ΕuroNCAP. Για τον εορτασμό, ο πρόεδρος του EuroNCAΡ Dr. Claes Tingvall διοργανώνει ειδική εκδήλωση (στις 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες)
  • 23/11/2005
Την επέτειο για τα πρώτα δέκα χρόνια ζωής του γιορτάζει ο Aνεξάρτητος Ευρωπαϊκός Oργανισμός Ασφάλειας ?ΕuroNCAP. Για τον εορτασμό, ο πρόεδρος του EuroNCAΡ Dr. Claes Tingvall διοργανώνει ειδική εκδήλωση (στις 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες) στην οποία έχουν προσκληθεί ως ομιλητές επιφανείς επιστήμονες από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, Αμερικής και Ιαπωνίας.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα μέχρι τώρα προγράμματα του EuroNCAP για την ενημέρωση και προστασία των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων και πως επιτεύχθηκε η ευαισθησία του κοινού στο θέμα της ασφάλειας που προσφέρουν οι διάφοροι κατασκευαστές.
Θα παρουσιαστούν επίσης, για πρώτη φορά, τα αποτελέσματα έρευνας καταναλωτών που διεξήχθη σε επτά ευρωπαϊκές χώρες για λογαριασμό του EuroNCAP από τον MORI- Market & Opinion Research Int. Επίσης θα παρουσιαστούν οι μελλοντικοί στόχοι και η συμβολή του EuroNCAP στη στρατηγική της ΕΕ για την ασφάλεια στους δρόμους.
Παράλληλα θα προβληθούν εκθέματα από τις δοκιμές πρόσκρουσης (crash tests) που έχει πραγματοποιήσει ο EuroNCAP, καθώς και οι επεμβάσεις/βελτιώσεις που έχουν επιτευχθεί στη δεκάχρονη παρουσία του Οργανισμού, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των αυτοκινήτων και την προστασία του οδηγού, των επιβατών και των πεζών. Τέλος στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα νέων δοκιμών πρόσκρουσης (crash tests) του EuroNCAP στα οποία θα ανακοινωθεί η βαθμολογία των αυτοκινήτων ως προς την προστασία των επιβατών και των πεζών.
Οι νέες δοκιμές αφορούν σε 15 νέα μοντέλα αυτοκινήτων εκ των οποίων 7 στην μικρή κατηγορία (Super minis).
e-go.gr