EuroNCAP: Πέντε νέα μοντέλα πέρασαν τις δοκιμές πρόσκρουσης


Mετά τα 5 αστέρια που απέσπασαν το νέο Opel Corsa και το Ford S-MAX στις τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, άλλα τρία μοντέλα ήρθαν να προστεθούν στον μακρύ πλέον κατάλογο των 5άστερων του θεσμού αυτού.
  • 9/10/2006

Mετά τα 5 αστέρια που απέσπασαν το νέο Opel Corsa και το Ford S-MAX στις τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, άλλα τρία μοντέλα ήρθαν να προστεθούν στον μακρύ πλέον κατάλογο των 5άστερων του θεσμού αυτού. Στα πρόσφατα crash test που διεξήγαγε ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός σε πέντε νέα μοντέλα, φάνηκε για ακόμα μία φορά το υψηλό επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας το οποίο διαθέτουν τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα.

Tα αποτελέσματα των δοκιμών δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν στα μοντέλα: Ford Galaxy, Mercedes-Benz B-Class, Citroen C4 Picasso, Audi Q7 και Mazda 3. Tα τρία πρώτα, που ανήκουν στην κατηγορία των πολυμορφικών (MPV), απέσπασαν την υψηλότερη διάκριση των 5 αστέρων για την προστασία που παρέχουν στους ενήλικους επιβάτες, ενώ τα άλλα δύο συγκέντρωσαν από 4 αστέρια. Για την προστασία των πεζών η ανώτερη διάκριση που επιτεύχθηκε ήταν αυτή των 2 αστεριών για όλα τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν, ενώ για την προστασία των παιδιών 4 αστέρια απονεμήθηκαν στα Mercedes-Benz B-Class, Ford Galaxy και Audi Q7, ενώ 3 αστέρια πήραν το Citroen C4 Picasso και το Mazda 3. Για να μπορέσετε να δείτε από μόνοι σας τα αποτελέσματα και να τα αξιολογήσετε, σας αναφέρουμε πως υπάρχουν δύο δοκιμασίες πρόσκρουσης (μετωπική με 64 χλμ./ώρα και πλευρική με 50 χλμ./ώρα) και το άριστα σε κάθε δοκιμασία είναι 5 αστέρια για την προστασία των ενηλίκων και των παιδιών και 4 αστέρια για τους πεζούς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Mοντέλο Eνήλικες Παιδιά Πεζοί
Ford Galaxy 5 αστέρια 4 αστέρια 2 αστέρια
Citroen C4 Picasso 5 αστέρια 3 αστέρια 2 αστέρια
Mercedes B-Class 5 αστέρια 4 αστέρια 2 αστέρια
Mazda 3 4 αστέρια 3 αστέρια 2 αστέρια
Audi Q7 4 αστέρια 4 αστέρια 2 αστέρια