EuroNCAP: Το Tesla Model 3 διαλύει τον ανταγωνισμό (Video)


Το Tesla Model 3 ξεχώρισε στον πρόσφατο κύκλο δοκιμών του EuroNCAP, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: EURONCAP
  • 3/7/2019

Αν αναρωτιέστε πιο μπορεί να είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στην ευρωπαϊκή αγορά, τότε ο νέος κύκλος δοκιμών του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Κι αυτό γιατί η δοκιμασία στην οποία συμμετείχαν έξι νέες προτάσεις ανέδειξε το κορυφαίο σε ασφάλεια τετράτροχο στην εικοσαετή ιστορία του EuroNCAP.

Ο λόγος για το Tesla Model 3, το οποίο διέλυσε τον ανταγωνισμό καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ ακόμα και στις πλέον απαιτητικές-κρίσιμες δοκιμασίες όπως εκείνη των μετωπικών συγκρούσεων.

Ειδικότερα, η αμερικανική πρόταση σκόραρε 96% στην προστασία των ενηλίκων, με τις πιθανότητες τραυματισμού των μπροστινών επιβατών να χαρακτηρίζονται μικρές.

Εξίσου αποτελεσματικό αποδείχθηκε το Tesla Model 3 και στις πλευρικές συγκρούσεις, με εξαίρεση τη διαδικασία πρόσκρουσης σε στύλο, όπου οι πιθανότητες τραυματισμού στο στήθος του οδηγού είναι αυξημένες.

Χάρη στις προηγμένες τεχνολογικά εφαρμογές με τις οποίες εξοπλίζεται, πολύ κοντά στο απόλυτο (94%) βρέθηκε και η βαθμολογία του αυτοκινήτου στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, την ίδια στιγμή που το 74% στην προστασία πεζών και το 86% στην προστασία παιδιών συμπληρώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εντυπωσιακές επιδόσεις του μικρότερου σε διαστάσεις και πιο προσιτού Tesla.

Το παράδειγμα του Tesla Model 3 ακολούθησαν η Mercedes-Benz GLE και το Skoda Scala, αποσπώντας και εκείνα την ανώτερη διάκριση του EuroNCAP.

Αντιθέτως, στα τέσσερα αστέρια έμειναν το KIA Ceed και το DS3 Crossback, σε εκείνες τις εκδόσεις τουλάχιστον που δεν εξοπλίζονται με το πλήρες πακέτο των εφαρμογών ενεργητικής ασφάλειας.