Ευρωπαϊκή έγκριση τύπου για το Tesla Model 3


Παρελθόν αποτελεί για το Tesla Model 3 και το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο, καθώς η πλέον προσιτή επιλογή στην γκάμα της αμερικανικής φίρμας απέσπασε την ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/1/2019

Εν μέσω ποικίλων αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των προθέσεων της Tesla να περικόψει περίπου 7.000 θέσεις εργασίας-, η είδηση ότι το Model 3 απέσπασε την πολυπόθητη ευρωπαϊκή έγκριση τύπου, μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η έγκριση που δόθηκε από τις ολλανδικές αρχές δίνει το πράσινο φως για τις πρώτες παραδόσεις του Model 3 επί ευρωπαϊκού εδάφους, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο.

Η έγκριση τύπου δόθηκε στην έκδοση εκτεταμένης αυτονομίας του αυτοκινήτου, η οποία αναμένεται να αποτελέσει μια σημαντική απειλεί για τις παραδοσιακούς premium κατασκευαστές της γηραιάς ηπείρου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι άνθρωποι της Tesla επενδύουν πολλά στην ευρωπαϊκή αγορά, αναγνωρίζοντας σε αυτή μια σπάνια ευκαιρία θεαματικής αύξησης των πωλήσεών τους,

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο όγκος πωλήσεων των μεσαίων διαστάσεων sedan στην Ευρώπη είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με τα νούμερα της αντίστοιχης κατηγορίας στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.