Έχεις Skoda ή SEAT; Δες online αν έχει το παράτυπο λογισμικό!


Μέσα από τις ειδικές εφαρμογές των δύο εταιρειών.

  • 7/10/2015

Στο πλαίσιο της εντατικής έρευνας που διεξάγει ο Όμιλος Volkswagen σχετικά με τις παρατυπίες λογισμικού που εντοπίστηκαν σε ορισμένους κινητήρες πετρελαίου, η εταιρεία Βιαμάρ ΑΕ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της εφαρμογή με την οποία μπορούν όλοι οι ιδιοκτήτες Skoda να ελέγξουν αν το όχημά τους φέρει το λογισμικό που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα.

KANTE CLICK ΕΔΩ για να δείτε online αν το όχημά σας έχει το «πειραγμένο» λογισμικό.

Αντίστοιχη εφαρμογή υπάρχει και στην ιστοσελίδα της SEAT.

KANTE CLICK ΕΔΩ για να ελέγξετε αν το SEAT σας φέρει το «πειραγμένο» λογισμικό.

Η εφαρμογή της Skoda, μάλιστα, συνοδεύεται και από ένα μήνυμα, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αγαπητοί Πελάτες και Φίλοι της ŠKODA,

Πρόσφατα θα ακούσατε στις ειδήσεις για την εντατική έρευνα που διεξάγει το VW Group σχετικά με τις παρατυπίες λογισμικού που εντοπίστηκαν σε ορισμένους κινητήρες πετρελαίου.

Η ŠKODA έχει επίσης προμηθευτεί κινητήρες του VW Group με το λογισμικό αυτό και τους εγκατέστησε σε αυτοκίνητα ŠKODA.

Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι:

Η εμπιστοσύνη των πελατών μας καθώς και του κοινού είναι και θα παραμείνει το πιο σημαντικό περιουσιακό μας στοιχείο. Λυπούμαστε βαθύτατα για το θέμα που προέκυψε.

Είναι σημαντικό για τους πελάτες μας να γνωρίζουν πως τα αυτοκίνητα τους είναι ασφαλή και κατάλληλα οδηγικά. Το παρόν θέμα αφορά αποκλειστικά το λογισμικό, και αυτό θα το διορθώσουμε. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη και θα καλύψουμε όλα τα κόστη που σχετίζονται με την τροποποίηση του αυτοκινήτου με τα απαραίτητα μέτρα.

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι θα είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, καθώς απαιτείται χρόνος για την απαραίτητη ανάλυση αλλά και χρόνος για την εφαρμογή των τεχνικών μέτρων.

Ολόκληρη η γκάμα των νέων αυτοκινήτων του VW Group, που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρουν συμβατούς με την οδηγία EU6 κινητήρες και πληρούν όλους τους νομικούς και περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Το υπ’ όψιν λογισμικό δεν επηρεάζει τις επιδόσεις, την κατανάλωση ή τις εκπομπές ρύπων.

Αποκλειστικά οι κινητήρες τύπου ΕΑ189 είναι αυτοί στους οποίους εμφανίζεται το συγκεκριμένο θέμα. Το VW Group εργάζεται εντατικά προκειμένου να εξαλείψει τις αποκλίσεις αυτές μέσω τεχνικών μέτρων. Και πάλι, όμως, τονίζουμε ότι όλα τα αυτοκίνητα είναι ασφαλή και κατάλληλα οδηγικά.

Για να διαπιστώσετε εάν το αυτοκίνητο σας φέρει το εν λόγω λογισμικό σας παρακαλούμε να επισκεφτείτε τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Διανομέα ŠKODA, να καλέσετε τη Γραμμή Εξυπηρέτησης ŠKODA (210 3486600 - 210 3486700) ή συμπληρώσετε άμεσα μια ηλεκτρονική αναζήτηση στο ŠKODA recall actions app».