F1: Στην Τουρκία ο τίτλος του καλύτερου Grand Prix της χρονιάς


Σε ψηφοφορία που πραγματοποίηση η επίσημη ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, το τουρκικό Grand Prix απέσπασε τον τίτλο του καλύτερου αγώνα της φετινής χρονιάς.

  • 24/12/2020

Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι από πλευρές θεάματος, το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 κρατούσε το καλύτερο για το τέλος.

Μπορεί ο τίτλος των κατασκευαστών και των οδηγών να είχε κριθεί, καθώς κανείς δεν κατάφερε για μια ακόμα χρονιά να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Mercedes AMG Petronas και του L. Hamilton, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τους πιλότους να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους τελευταίους αγώνες της σεζόν.

Η παραπάνω διαπίστωση αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 σχετικά με τον κορυφαίο αγώνα της χρονιάς.

Το 33% όσων συμμετείχαν στην ψηφοφορία επέλεξαν το GP της Τουρκίας ως το κορυφαίο Grand Prix της σεζόν, στη δεύτερη θέση με 25% βρέθηκε το GP Ιταλίας ενώ στην τρίτη θέση, συγκεντρώνοντας το 18% των ψήφων, έμεινε το GP του Sakhir.

Οι μεικτές συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το GP της Τουρκίας, οι διαρκείς ανακατατάξεις και τα ουκ ολίγα συμβάντα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα εκτιμήθηκαν από τους φίλους του σπορ, τιμώντας με την ψήφο τους τη διοργάνωση των γειτόνων.

Για την ιστορία και μόνο να θυμίσουμε ότι τη νίκη στο φετινό GP Τουρκίας κατέκτησε ο L. Hamilton παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής βρισκόταν στις πιο πίσω θέσεις.

Με αυτή τη νίκη του ο L. Hamilton κατέκτησε και μαθηματικά τον έβδομο τίτλο της καριέρας του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του M. Schumacher.   

Ένα ακόμα στοιχείο που θα πρέπει να κρατήσουμε από το φετινό GP της Τουρκίας, ήταν η εξαιρετική απόδοση του S. Vettel η οποία τον έφερε έως την τρίτη θέση και του επέτρεψε να ανέβει για πρώτη και τελευταία φορά τη φετινή σεζόν στο βάθρο των νικητών.