Fairlady Z: Ο κόσμος τη ζήτησε, η Nissan την οδηγεί στην παραγωγή (photo)


Το κοινό υποδέχτηκε το Nissan Fairlady Z Proto concept με ιδιαίτερα ένθερμο τρόπο τον περασμένο Ιανουάριο. Η Nissan αφουγκράστηκε τη ζήτηση και ξεκινά την παραγωγή του μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: NISSAN
  • 22/12/2022

Η Nissan καταφτάνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2023 με μία σειρά από νέα μοντέλα, concept cars και άλλες προσθήκες στην γκάμα της. Μία από αυτές είναι και η μετατροπή του Nissan Fairlady Z Proto concept σε μοντέλο παραγωγής.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο του 2022, και η αντίδραση, τόσο του κόσμου όσο και του τύπου ήταν ενθουσιώδης. Έτσι, η Nissan περνά την Fairlady Z στην παραγωγή, αφουγκραζόμενη τις τάσεις της αγοράς και τις ενδεχόμενες ανάγκες του αγοραστικού κοινού.

Το μοντέλο θα ονομάζεται Nissan Fairlady Z Customized Edition, και φαίνεται να μοιάζει αρκετά με το concept car που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021. Ο επανασχεδιασμένος μπροστινός προφυλακτήρας με την εναλλακτική γρίλια έχει διατηρηθεί, όπως και το χρωματικό προφίλ, με την εταιρεία να κινείται σε πορτοκαλί και μαύρους χρωματισμούς. Η αυθεντική Fairlady Z432R έχει αποτελέσει έμπνευση για τους Ιάπωνες, και αναμένεται να δώσει το παρών στο Τόκιο.

Εκτός αυτού, η Nissan έρχεται στο Τόκιο «φορτωμένη» με νέα concept cars. Ένα Roox με έξι τροχούς, το ανανεωμένο Cube, ένα μοντέλο caravan, αλλά και οχήματα τροποποιημένα από την Autech και τη Nismo, θα είναι οι επίτιμοι καλεσμένοι της εταιρείας στη γενέτειρά της.

Το Roox έρχεται με μεγαλύτερο αμάξωμα και περισσότερους τροχούς, με τη Nissan να εξηγεί ότι πρόκειται για ένα όχημα που «ενεργοποιεί τις ιδιαίτερες στιγμές με τους αγαπημένους μας» και η καμπίνα του θα φέρει ένα... πλήρως λειτουργικό πιάνο.

Και το Nissan Cube φαίνεται ότι θα βρει την ευκαιρία να επιστρέψει στη δράση, μετά την απόσυρσή του από την αγορά το 2019. Ένα concept car ονόματι 'Cube Refreshed & Retro' θα αναδείξει το πώς παλαιότερα μοντέλα μπορούν να επανέλθουν στη ζωή, χρησιμοποιώντας πιο σύγχρονα και εξελιγμένα μέρη και συστήματα λειτουργίας. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα concept cars της Nissan θα αποκαλυφθούν στις 13 Ιανουαρίου, όποτε και ανοίγει τις πόρτες του το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2023.