Fast and Furious: Επταψήφιο ποσό για το Nissan Skyline R34 GT-R του Paul Walker


Το κάθισμα του οδηγού έχει παραμείνει μέχρι σήμερα στο σετάρισμα που είχε επιλέξει ο αδικοχαμένος ηθοποιός για τα γυρίσματα της ταινίας Fast & Furious 4.

  • 8/5/2023

Ας είμαστε ειλικρινείς. Το Nissan Skyline R34 GT-R δεν είναι ένα σπάνιο αυτοκίνητο αφού που έχει κυκλοφορήσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αν υπάρχει ωστόσο ένα που ξεχωρίζει και το οποίο κουβαλά μια ιδιαίτερη ιστορία, είναι αυτό με το οποίο γκάζωνε στις σκηνές των ταινιών Fast and Furious ο αδικοχαμένος Paul Walker.

Το αυτοκίνητο βγήκε στο σφυρί το Σαββατοκύριακο από τον οίκο Βonhams και κατάφερε να πωληθεί έναντι του ποσού των 1.357.000 δολ, εξαργυρώνοντας τη φήμη που απέκτησε όταν το διάλεξε ο Brian O’Conner, από τη δημοφιλή σειρά ταινιών, για να τρέξει σε κόντρα.

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει το συγκεκριμένο R34 ξεχωριστό, είναι ότι βελτιώθηκε από την Kaizo Industries σύμφωνα με τα γούστα του Paul Walker, ο οποίος κουβαλούσε την τρέλα με τα αυτοκίνητα και στην πραγματική του ζωή.

Μάλιστα, στην περιγραφή της δημοπρασίας, τονίζεται ότι το κάθισμα του οδηγού παραμένει μέχρι σήμερα στο σετάρισμα που είχε επιλέξει ο Paul Walker για το Fast & Furious 4

Αξίζει να αναφερθεί πως στις σκηνές με τα επικίνδυνα stunts χρησιμοποιήθηκαν αρκετά Nissan Skyline GT-T, βαμμένα με το ίδιο εντυπωσιακό Bayside μπλε χρώμα, ωστόσο το αυτοκίνητο που πωλήθηκε στη δημοπρασία ήταν το μοναδικό GT-R που εμφανίστηκε ποτέ στο film.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι το συγκεκριμένο Nissan Skyline R34 GT-R είναι το ακριβότερο στην ιστορία, ωστόσο δεδομένα είναι αρκετά ψηλά στον πίνακα. Απλά να θυμίσουμε ότι πέρυσι ένα Toyota 2000GT, το οποίο είχε βελτιωθεί από την Shelby, έπιασε 2.535.000 δολ. και είχε γίνει το πιο ακριβό ιαπωνικό αυτοκίνητο που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.