Fast & Furious: «Αγριεμένοι» οι κάτοικοι του Los Angeles για τα γυρίσματα της ταινίας


Οι κάτοικοι της συνοικίας Angelino Heights του Los Angeles, όπου γίνονται τα γυρίσματα του Fast & Furious, είναι με τη σειρά τους... αγριεμένοι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FAST & FURIOUS, UNIVERSAL
  • 28/8/2022

Η επιλογή της Universal να κάνει τα γυρίσματα της νέας ταινίας του franchise του Fast & Furious στη συνοικία Angelino Heights του Los Angeles έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους, διαμαρτυρόμενοι για διατάρραξη κοινής ησυχίας από το συνεργείο.

Τα γυρίσματα της ταινίας Fast & Furious X βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, με την παραγωγή να έχει μεταφερθεί στη γειτονιά του Angelino Heights της πόλη των αγγέλων, για το γύρισμα των σκηνών που λαμβάνουν χώρα στην οικογενειακή επιχείρηση του πρωταγωνιστή της ταινίας, Dominic Toretto.

Πολλές επικίνδυνες σκηνές γυρίζονται στην περιοχή, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι η παραγωγή προωθεί τον τουρισμό που σχετίζεται με την ταινία. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται ατυχήματα στην περιοχή, εξαιτίας της επικίνδυνης οδήγησης των επισκεπτών, που θέλουν να νιώσουν ότι είναι μέρος του σκηνικού της ταινίας. Κάδοι απορριμάτων που παίρνουν φωτιά, οπλοχρησία και μικροκλοπές έχουν επίσης σημειωθεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της ΜΚΟ'Streets For Everyone', η διαμαρτυρία της περασμένης Παρασκευής διοργανώθηκε προκειμένου οι κάτοικοι της συνοικίας να στείλουν ένα μήνυμα στην εταιρεία παράγωγης της ταινίας, Universal, υποστηρίζοντας ότι «οι παράνομοι αγώνες ταχύτητας και οι καταλήψεις δρόμων από αυτοκίνητα είναι επικίνδυνα.»

Οι καταλήψεις ειδικά, είναι ένα πρόβλημα που προέκυψε με την έναρξη της πανδημίας το 2020, με την αστυνομική διεύθυνση του Los Angeles να λαμβάνει μέτρα σε όλη την πόλη. Μικρότερες συνοικίες όπως το Angelino Heights δεν έχουν λάβει ακόμα την απαραίτητη βοήθεια, με τους κατοίκους να την αποζητούν με κάθε ευκαιρία.