Fast X: Δείτε πού βρίσκεται το φράγμα από την «εκρηκτική» σκηνή της ταινίας (video)


Ο Dom Toretto κάθεται πίσω από το τιμόνι ενός Dodge Charger και απογειώνεται από το φράγμα ύψους 140 m.!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: The Fast Saga - YouTube
  • 26/5/2023

Η δέκατη ταινία της σειράς ‘Fast & Furious’ προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες και πέρα από τα αυτοκίνητα και τους πρωταγωνιστές, την παράσταση μοιάζει να κλέβει σε αρκετές περιπτώσεις και το τοπίο.

Ρώμη, Τορίνο και Λονδίνο είναι μερικές από τις μεγαλουπόλεις που επισκέπτεται το Fast X. Πολλές από τις τοποθεσίες, όμως, βρίσκονται στην Ιβηρική Χερσόνησο, στην Ισπανία και την Πορτογαλία, με μία συγκεκριμένη τοποθεσία να ξεχωρίζει για την ομορφιά και την μοναδικότητά της.

Πρόκειται για φράγμα Aldeadavila, που βρίσκεται στο φαράγγι του ποταμού Duero, στο Εθνικό Πάρκο Arribes del Duero, κοντά στην πόλη της Σαλαμάνκα, που συνορεύει με την Πορτογαλία. Το φράγμα αυτό καθαυτό αποτελεί ένα θαύμα της μηχανικής, με ύψος 140 μέτρων και πλάτος 250 μέτρων, ενώ φυσικά είναι υδροηλεκτρικό.

Σύμφωνα με την Iberdrola, την εταιρεία που διαχειρίζεται το φράγμα, οι σκηνές για το Fast X γυρίστηκαν με drones, για να αποδοθεί καλύτερα η δράση. Εκεί, ο Dom Toretto, απογειώνεται με ένα Dodge Charger όπως είδαμε και στο trailer πριν την κυκλοφορία της ταινίας.

Πάντως, αξίζει να τονιστεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το franchise επισκέπτεται την Ισπανία, καθώς αυτό συνέβη και στο Fast & Furious 6, που γυρίστηκε στο νησί της Τενερίφης, και στις πόλεις Guía de Isora, Adeje, Santiago del Teide, San Juan de la Rambla, Garachico, Icod και Buenavista.