Ferrari 296 GTB: Η πρώτη «Ιταλίδα» που γυρνάει το Nurburgring σε λιγότερο από 7 λεπτά (video)


Με τον Christian Gebhardt στο τιμόνι, η Ferrari 296 GTB μπήκε στην «Πράσινη Κόλαση» και έσπασε τα χρονόμετρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SPORT AUTO - YouTube
  • 9/6/2023

Η κεντρομήχανη Ferrari 296 GTB είναι ένα δημιούργημα των Ιταλών που φημίζεται για την αστείρευτη και ωμή του ταχύτητα και ισχύ, η οποία αγγίζει και τους 818 ίππους. Ένας αξιοσέβαστος αριθμός που προέρχεται από έναν twin-turbo υβριδικό κινητήρα V6.

Πολλές είναι οι Ferrari που έχουν κάνει «θόρυβο» μέσα στην εμβληματική πίστα του Nurburgring, μία όμως είναι αυτή που κατάφερε να ρίξει τον χρόνο της κάτω από το όριο των 7 λεπτών. Πρόκειται για την προαναφερθείσα 296 GTB, πίσω από το τιμόνι της οποίας βρέθηκε η ομάδα του γερμανικού μέσου Sport Auto, κάνοντας μερικούς γύρους στην «Πράσινη Κόλαση.»

Φυσικά, η κατακίτρινη Ιταλίδα δεν απογοήτευσε τους Γερμανούς. Με τον Christian Gebhardt να κρατά τα ηνία του πανίσχυρου οχήματος, η 296 GTB έγραψε έναν εξαιρετικό χρόνο, στα 6:58.7.

Η συγκεκριμένη μονάδα έφερε το πακέτο αναβαθμίσεων Assetto Fiorano, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για την πίστα, ενώ ήταν εξοπλισμένη με αμορτισέρ της Multimatic, πίσω παρμπρίζ Lexan, νέα, πιο ελαφριά πάνελ θυρών, αρκετό ανθρακόνημα και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

Κάνοντας τον παραπάνω χρόνο, η Ferrari 296 GTB ξεπέρασε σε επίδοση τις Porsche 918 Spyder, Lamborghini Aventador SV, Dodge Viper ACR και Ferrari 488 Pista, η οποία μάλιστα λίγο έλειψε να σπάσει κι εκείνη το φράγμα των 7 λεπτών, καταγράφοντας χρόνο 7:00.03 το 2019.

Απολαύστε τον εντυπωσιακό γύρο: