Ferrari 488 Pista "Piloti Ferrari": Μόνο για λίγους και εκλεκτούς


Αν η ούτως ή άλλως ακραία 488 Pista δεν είναι της δικής σας VIP κλάσης, η Ferrari δημιουργεί μία ακόμα πιο ειδική έκδοση, για αμιγώς αγωνιστική χρήση.
  • 16/6/2018
Για όσους η ειδική έκδοση της Ferrari 488 με την επωνυμία "Pista" και τα πιο ακραία χαρακτηριστικά για Ferrari παραγωγής δεν είναι αρκετή, υπάρχει ένα ακόμα "επίπεδο" για εκείνους που θέλουν και μπορούν να πληρώσουν το απολύτως ακραίο. 
 
 
Εκτός βέβαια από χρήματα θα πρέπει να εμπλέκονται και σε κάποιο από τα αγωνιστικά προγράμματα της Ferrari έτσι ώστε να είναι σε θέση να αποκτήσουν την εικονιζόμενη Ferrari 488 Pista "Piloti Ferrari". H συγκεκριμένη έκδοση φτιάχνεται αποκλειστικά με βάση τα γούστα και τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη, και σε αντίθεση με την "απλή" Pista που μπορεί να κινηθεί και σε δημόσιο δρόμο, αυτή εδώ είναι σαφώς πιο προσανατολισμένη σε χρήση μέσα σε πίστα.
 
 
Αν ανήκετε σ' αυτή την μικρή λίστα των εξεχόντων πελατών της Ferrari, θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερα χρώματα, Argento Nürburgring, Nero Daytona, Blu Tour De France και βέβαια το κλασικό Rosso Corsa που βλέπουμε στις φωτογραφίες μας. Η διαφοροποίηση από τις υπόλοιπες Pista θα εντοπίζεται από την ύπαρξη του αριθμού 51, που ήταν ο αριθμός συμμετοχής της εταιρίας που πήρε το περσινό πρωτάθλημα στο WEC με οδηγούς τους Alessandro Pier Guidi και τον James Calado.
 
 
H ειδική αυτή έκδοση θα φορά τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, όπως γινόταν και με την 488 GTE ενώ θα υπάρχουν και άλλες οπτικές αλλαγές όπως η εμφανής χρήση carbon στο πίσω σπόϊλερ και τις εισαγωγές αέρα στα διάφορα σημεία του αμαξώματος. Μεγάλες αλλαγές υπάρχουν και στο σαλόνι όπου τα υπέροχα καθίσματα με δέρμα Αλκαντάρα έχουν επάνω τους ενσωματωμένη με πολύ όμορφο τρόπο την ιταλική σημεία, ενώ το ίδιο "tricolore" θέμα εμφανίζεται σε διάφορα σημεία του σαλονιού. 
 
 
Η Ferrari 488 Pista "Piloti Ferrari" θα κάνει την επίσημη παρουσίασή της σήμερα, στο περιθώριο του 86ου αγώνα στο Le Mans, αναμένοντας τους λίγους και εκλεκτούς πελάτες οι οποίοι μπορούν όχι μόνο να πληρώσουν αλλά και να οδηγήσουν ίσως το πιο hardcore μοντέλο της Ferrari μέχρι σήμερα.