Ferrari Purosangue: Αποκάλυψη για το πρώτο SUV από το Μαρανέλο με τους 725 PS (photos-video)


Η Ferrari παρουσίασε το πρώτο της εντυπωσιακό «δημιούργημα» στην κατηγορία των SUV υψηλών επιδόσεων, το ισχυρότερο της κατηγορίας, ξεπερνώντας την Aston Martin DBX 707.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 13/9/2022

Προϊόν πάθους, με το «αίμα» της Ferrari να ρέει μέσα της, προορισμένη για όσους αναζητούν το εξαιρετικό και ζουν χωρίς συμβιβασμούς, με στόχο την επιδίωξη της τελειότητας και της ομορφιάς.

Αυτή είναι η Ferrari Purosangue, το πρώτο SUV της ιταλικής φίρμας, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης (13/9) και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το ισχυρότερο SUV στην αγορά, με τους 725 PS του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα 6,5 L. Επίδοση που παίρνει τα «σκήπτρα» από την Aston Martin DBX των 707 PS.

Χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον 4 χρόνια από την πρώτη φορά που ανακοινώθηκε η πρόθεση της Ferrari για της παραγωγή της και πολύμηνες δοκιμές καμουφλαρισμένων πρωτότυπων ώστε να φτάσουμε στο πρώτο 4πορτο, 4θέσιο «δημιούργημα» της 75χρονης ιστορίας της.

Τι ακριβώς πρεσβεύει η Purosangue; Είναι «η επιθυμία να παραμείνεις αγνός και αληθινός στην καρδιά», όπως τόνιζαν τις τελευταίες μέρες οι Ιταλοί στα διάφορα teaser που δημοσίευσαν, με σαφή παραπομπή στον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα που θα έχει στην «καρδιά» της. Την ώρα που σιγά-σιγά όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παροπλίζουν τέτοιους κινητήρες και στρέφονται σε υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα, η Ferrari παραμένει πιστή στις παραδοσιακές, «αγωνιστικές» καταβολές της!

Άλλωστε, η Purosangue... δεν είναι ένα SUV! Η Ferrari «αρνείται» να χρησιμοποιήσει αυτό τον όρο για το «καθαρόαιμό» της (σ.σ. αυτή είναι η ερμηνεία της λέξης Purosangue). Το αποκαλεί FUV, Ferrari Utility Vehicle, επειδή «δεν μοιάζει με κανένα άλλο».

Το «δικαιολογούσε» αυτό, όλο αυτό το διάστημα, ο σχεδιασμός της, όσο μπορούσε να γίνει αντιληπτός μέσω των κατασκοπευτικών λήψεων, που έμοιαζε περισσότερο με μεγάλο hatchback με περιορισμένη απόσταση από το έδαφος, παρά με παραδοσιακό SUV.

Το δικαιολογεί και η διάταξη του κινητήρα της. Σε αντίθεση με τον... κανόνα των SUV που θέλει τον κινητήρα τοποθετημένο αρκετά μπροστά, σχεδόν να ακουμπάει στον μπροστινό άξονα με το κιβώτιο συνδεδεμένο απευθείας σε αυτόν, στην Purosangue ο κινητήρας είναι λίγο πιο πίσω, έχοντας πίσω του το κιβώτιο, για να επιτυγχάνεται η κατανομή βάρους 49%-51% που οι μηχανικοί του Μαρανέλο θεωρούν ιδανική για ένα σπορ αυτοκίνητο με τα χαρακτηριστικά της.

Σίγουρα, η Ferrari δεν είναι μια εταιρία που θα ήθελε να μιμηθεί κάποιον. Έστω και αν, ακολουθώντας το… ρεύμα, μπαίνει στη δημοφιλή κατηγορία των SUV και έχει μπροστά της εδραιωμένο έναν πολύ μεγάλο ανταγωνισμό. Θα βρει απέναντί της brand όπως η Aston Martin με την DBX, η Bentley με την Bentayga, η Lamborghini με τις Urus και Urus Performante, η Rolls-Royce με την Cullinan και ασφαλώς η πρώτη… διδάξασα φίρμα ανάλογης εμβέλειας, η Porsche, με την Cayenne που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια!

Ωστόσο η Ferrari θέλει να κάνει τη διαφορά. Και θέλει να διατηρήσει ακέραιο το χαρακτήρα του brand. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να… γεμίσει την αγορά με το SUV. Η παραγωγή της Purosangue αναμένεται να μείνει σε χαμηλό ποσοστό, περίπου 20% της συνολικής ετήσιας παραγωγής της φίρμας.

Μόνο ένα στα πέντε αυτοκίνητα που θα φτάνουν στις αντιπροσωπείες θα είναι το πρώτο της 4πορτο όχημα. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας της φίρμας, ο καθαρά αγωνιστικός, θα διατηρηθεί στο ακέραιο.

Όχι ότι η Purosangue δε βαδίζει στον ίδιο δρόμο. Φροντίζει γι’ αυτό ο «θρυλικός» ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 L, που αποδίδει 725 PS στις 7.750 rpm και 726 Nm ροπής στις 6.250 rpm. Ετσι, τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,3 sec. και τα 200 km/h σε μόλις 10,6 sec., ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 310 km/h (>310 km/h είναι η χαρακτηριστική αναφορά στο site της Ferrari).

Η «βάση» του είναι ο κινητήρας που «φοράει» η 812 Competizione (εκεί αποδίδει 830 PS), αλλά σε διαφορετική διαμόρφωση και με αρκετά νέα τμήματα: Τα συστήματα εισαγωγής, χρονισμού και εξαγωγής έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως, ενώ οι κυλινδροκεφαλές προέρχονται από την 812 Competizione. 

Σχεδιάστηκε για να παράγει την υψηλότερη δυνατή ποσότητα ροπής στις χαμηλές στροφές, με αποτέλεσμα το 80% της μέγιστης ροπής να είναι διαθέσιμο από τις 2.100 rpm. Επιπλέον, περιλαμβάνει μια νέα πατενταρισμένη λειτουργία που προέρχεται από την τεχνογνωσία της Ferrari στη Formula, που βελτιστοποιεί τη ροπή κατά τη διάρκεια ελιγμών προσωρινής επιτάχυνσης στη χαμηλή και τη μεσαία εμβέλεια στροφών.

Συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Για την άψογη οδική συμπεριφορά της, σε συνδυασμό με την άνεση για τους επιβάτες, φροντίζει το νέο ενεργό σύστημα ανάρτησης της Ferrari, που κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο!

Η αεροδυναμική εξέλιξη της Purosangue επικεντρώθηκε στο να κάνει το αμάξωμα, το κάτω μέρος του αμαξώματος και τον πίσω διαχύτη όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Οι νέες λύσεις περιλαμβάνουν συνέργεια μεταξύ του μπροστινού προφυλακτήρα και της επένδυσης του θόλου τροχού, η οποία δημιουργεί μια αεροκουρτίνα που σφραγίζει αεροδυναμικά τους μπροστινούς τροχούς,

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει εμπρός μάσκα (έχει αντικατασταθεί από ένα δίεδρο αναρτημένο στο κάτω τμήμα, προσφέροντας μια πιο τεχνική αισθητική), ούτε και πίσω υαλοκαθαριστήρας: Το πίσω παρμπρίζ καθαρίζεται από τη ροή αέρα κατά μήκος των γυάλινων επιφανειών.

Το ολοκαίνουργιο πλαίσιο διαθέτει στάνταρ οροφή από ανθρακονήματα για να διατηρεί το βάρος χαμηλό και να μειώνει το κέντρο βάρους, ενώ το κάτω μέρος είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από κράμα αλουμινίου υψηλής αντοχής.

Ο επανασχεδιασμός του αμαξώματος από την αρχή σήμαινε επίσης ότι οι σχεδιαστές σχεδίασαν τις πίσω πόρτες ώστε να ανοίγουν αντικρυστά από τις μπροστινές (διάταξη που θυμίζει το Mazda RX-8) για να διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο των επιβατών, διατηρώντας το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν πιο συμπαγές. Ειδικές σφυρήλατες ζάντες 22-23 ιντσών σχεδιάστηκαν για την Purosangue με βάση την ίδια φιλοσοφία με εκείνες της SF90 Stradale.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ferrari, η καμπίνα διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά, άνετα, θερμαινόμενα ηλεκτρικά καθίσματα που θα φιλοξενήσουν χωρίς συμβιβασμούς τέσσερις ενήλικες. Το cockpit του οδηγού είναι εμπνευσμένο από την SF90 Stradale και αντικατοπτρίζεται σχεδόν ακριβώς στην πλευρά του συνοδηγού. Αυτό δημιουργεί ένα απαράμιλλο συναίσθημα συναισθηματικής δέσμευσης στον συνοδηγό, με τη βοήθεια και την υποστήριξη μιας οθόνης 10,2" που παρέχει όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για να τον βοηθήσει να συμμετάσχει στην οδηγική εμπειρία

Η εσωτερική αρχιτεκτονική της Purosangue βασίζεται στην ιδέα του ταμπλό διπλού πιλοτηρίου, η οποία έχει επεκταθεί και αναπαραχθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, δημιουργώντας τέσσερις περιοχές αρκετά διακριτές ως προς τη λειτουργικότητα, τους όγκους, τα υλικά και τα χρώματα τους. 

Η επιδίωξη της πολυτέλειας της Ferrari δεν την απομάκρυνε από τις ευθύνες της για το περιβάλλον και την αειφορία. Το 85% της επένδυσης παρήχθη με βιώσιμο τρόπο. Για παράδειγμα, η υφασμάτινη επένδυση οροφής είναι ανακυκλωμένος πολυεστέρας.