Ferrari: Tο SUV θα παρουσιαστεί στο 2021, το νέο hypercar το 2022


Ο προγραμματισμός της Ferrari για τα επόμενα χρόνια έχει οριστικοποιηθεί και περιλαμβάνει ιδιαίτερα σημαντικά από όλες τις απόψεις μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: CARANDDRIVER.COM
  • 24/12/2019

Το 2019 ήταν από τις πιο γεμάτες χρονιές για τη Ferrari, καθώς η πιο διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου παρουσίασε ούτε λίγο ούτε πολύ 5 καινούργια μοντέλα. Φυσικά δεν είναι ούτε δυνατό αλλά ούτε και λογικό να συνεχίσει και τα χρόνια που έρχονται στον ίδιο ρυθμό.

Οι πρεμιέρες της θα είναι σαφώς λιγότερες αλλά ιδιαίτερα σημαντικές. Με πρώτη και καλύτερη βέβαια αυτή της Purosangue, του πρώτου SUV της εταιρείας ή καλύτερα του FUV (Ferrari Utility Vehicle), όπως αρέσκονται να το αποκαλούν οι Ιταλοί.

Σύμφωνα με τον τεχνολογικό υπεύθυνο της Ferrari, τον Michael Lieters, η βάση της Purosangue θα είναι μια τροποποιημένη εκδοχή του νέου πλαισίου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τη Roma. Το συγκεκριμένο πλαίσιο έχει σχεδιαστεί από την αρχή έτσι ώστε να μπορεί να συνδυάζεται με διάφορους κινητήρες: V6, V8 και V12.

Η κορυφαία έκδοση του πολυτελούς SUV θα κινείται φυσικά από τον V12 των 6,5 lt της μάρκας, χωρίς όμως ηλεκτρική υποβοήθηση, καθώς οι απαραίτητες μπαταρίες θα προσέθεταν αρκετό βάρος και ο μεγάλος κινητήρας ζυγίζει ήδη μόνος του αρκετά.

Ο προγραμματισμός κάνει λόγο για μια διάδοχο της LaFerrari το 2022, η οποία όμως δεν θα έχει οπωσδήποτε περισσότερους ίππους από τους 1.001 της τελευταίας. Η έμφαση θα δοθεί στη μείωση του βάρους και στη βελτίωση της αεροδυναμικής και της ευελιξίας.