Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood: Ποιά εντυπωσιακά μοντέλα θα δούμε στη μεγάλη γιορτή του αυτοκινήτου;


Το Goodwood Festival of Speed ανοίγει σήμερα τις πύλες του και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναμένεται να φιλοξενήσει μια σειρά από αυτοκίνητα που θα τραβήξουν σαν... μαγνήτης το ενδιαφέρον.

  • 23/6/2022

Την Πέμπτη 23/6 το ιστορικό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood ανοίγει τις πύλες του και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους fans της αυτοκίνησης σε αφού θα φιλοξενήσει μια σειρά από ξεχωριστά μοντέλα.

Κάποια από αυτά θα κάνουν ντεμπούτο μπροστά στο κοινό ενώ κάποια άλλα τα έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν ωστόσο είναι τόσο εντυπωσιακά που αναμένεται τα τραβήξουν σαν... μαγνήτης το ενδιαφέρον. Πάμε να δούμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις

BMW M3 Touring

Η BMW αποκάλυψε επισήμως πριν από λίγες ώρες την πρώτη Μ3 στην ιστορία που «ντύθηκε» με station wagon αμάξωμα. Στο φεστιβάλ ωστόσο το μοντέλο θα κάνει την πρώτη επίσημη παρουσία του και έτσι όλοι όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να «γνωριστούν» από κοντά με τη νέα πρόταση.

BMW M4 CSL

Εκτός από την M3 Touring η BMW θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ και την M4 CSL η οποία θα κυκλοφορήσει μόλις σε 1.000 μονάδες. Πρόκειται για ένα sport coupe που έχει δεχθεί μια σειρά παρεμβάσεων ώστε να κατεβάσει το βάρος του και να μπορεί να βγάζει ανεμπόδιστα τη δύναμη των 500 PS από τον τρίλιτρο turbo κινητήρα στην άσφαλτο.

Alpine A110 Tour de Corse 75

H Alpine παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες την ειδική έκδοση Tour de Corse 75 για την Α110 με σκοπό να τιμήσει το αυτοκίνητο που έλαβε μέρος στον «Γύρο της Κορσικής» το 1975. Η κατασκευή της θα γίνει σε 150 μονάδες και μία από αυτές θα λάβει μέρος στην ανάβαση του Goodwood όπου θα μπορέσουμε να τη δούμε εν δράσει.

Aston Martin Vantage V12

Στην ανάβαση του Goodwood θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και την πιο γρήγορη Vantage όλων των εποχών που παρουσιάστηκε από τους Βρετανούς στα μέσα Μαρτίου. Πρόκειται για το μοντέλο που θα κλείσει τον κύκλο ζωής της Vantage και η δύναμή του πηγάζει από έναν V12 που αποδίδει 700PS! Σημειώστε ότι και οι 333 μονάδες που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη βρει κάτοχο…

Czinger 21C

H αμερικανική εταιρεία με έδρα το Los Angeles παρουσίασε πρόσφατα για ακόμα μία φορά (το είχε κάνει ξανά και το 2020) ένα hypercar που χρειάζεται, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μόλις 1,9 sec για τα πρώτα 100 km/h ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 400 km/h. Στο Goodwood θα υπάρχει ένα 3D αντίγραφο και έτσι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν από κοντά το αμάξωμα του μοντέλου.

Ferrari Daytona SP3

Τον περασμένο Νοέμβριο η Ferrari επέκτεινε τη σειρά Icona παρουσιάζοντας στο Mugello τη νέα Daytona SP3. Σύμφωνα με τους Ιταλούς πρόκειται για ένα από τα πιο αποδοτικά αναφορικά με την αεροδυναμική αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει και κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 με 828 PS και 697 Nm ροπής

Hennessey Venom F5

Πρόσφατα η εκπομπή Top Gear και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Jack Rix είχε την ευκαιρία να κάνει το πρώτο test-drive του αμερικανικού hypercar, μη μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό του κάθε φορά που πίεζε το δεξί πεντάλ δίνοντας εντολή για να ξυπνήσουν οι 1.843 PS του V8 των 6.6 λίτρων. Φανταστείτε τι θα γίνει με την παρουσίασή του στο Goodwood….

Hispano Suiza Carmen

Ακόμα ένα hypercar το οποίο θα γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες . Το ισπανικής κατασκευής ηλεκτρικό Hispano Suiza Carmen παρουσιάστηκε το 2019 στο Σαλόνι της Γενεύης και κέντρισε το ενδιαφέρον με τον πρωτότυπο σχεδιασμό του που έχει δανειστεί στοιχεία από το H6C Dubonnet Xenia της δεκαετίας του 1930. Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι Ισπανοί παρουσίασαν την έκδοση Boulogne που θα παραχθεί σε 5 μόλις αντίγραφα με το καθένα να κοστίζει κοντά στα 2.000.000€.

Maserati MC20 Cielo

Μετά από μεγάλη αναμονή και πολλά teasers, η Maserati παρουσίασε πρόσφατα την ανοιχτή έκδοση της MC20. Το όνομά της είναι Cielo όπου στα ιταλικά σημαίνει ουρανός και κέρδισε τις εντυπώσεις με τον σχεδιασμό της που δύσκολα περνάει απαρατήρητος.

Mercedes-AMG One

Οι Γερμανοί το παρουσιάζουν ως ένα αυτοκίνητο Formula 1 που έχει κατασκευαστεί για να κυκλοφορεί στους δρόμους. Η δύναμή του προέρχεται από έναν V6 turbo των 1.6 λίτρων που πιάνει «κόκκινα» στις 11.000 rpm. και ο οποίος συνδυάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες. Όλα μαζί έχουν ως αποτέλεσμα μία δύναμη των 1.063 PS, με το 0-100 km/h να έρχεται σε 2.9 sec., το 0-200 km/h σε 7 sec. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 353 km/h.

Porsche 911 Sport Classic

Αποκαλύφθηκε πριν από λίγους μήνες ως «η ισχυρότερη manual Porsche όλων των εποχών» και είναι ένα δημιούργημα της Porsche Exclusive Manufaktur που θα κατασκευαστεί σε 1.250 μονάδες. Πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό της αποτέλεσε η 911 Carrera RS του 1972 και πρόσφατα αποκαλύφθηκε η τιμής της για την ελληνική αγορά.

Prodrive P25

25 χρόνια μετά την πρώτη συμμετοχή του Subaru Impreza στο WRC, η Prodrive επαναφέρει στη «ζωή» το εμβληματικό μοντέλο επιλέγοντας ως βάση το 22Β. Στο Goodwood θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια και οι φίλοι της Subaru θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο ένδοξο παρελθόν μέσα από τη νέα πρόταση η οποία θα κατασκευαστεί σε 25 μονάδες.

Renault 5

Πρόκειται για την πρωτότυπη εκδοχή του αυτοκινήτου πάνω στο οποίο θα αναβιώσει τον θρυλικό Renault 5. To σύγχρονο R5 θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και κρίνοντας από τις εικόνες που έχουμε δει μέχρι σήμερα, πρόκειται να ακολουθήσει σε μεγάλο βαθμό τις σχεδιαστικές συνήθειες και τις αναλογίες του μακρινού προγόνου του. Το λανσάρισμά της έκδοσης παραγωγής αναμένεται το 2024