Fiat 500e: Ηλεκτρική επανεκκίνηση


Η ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Fiat 500 περνά στην τελική φάση εξέλιξής της, αποτελώντας το σάλπισμα της αντεπίθεση για την πάλαι ποτέ κραταιά ιταλική φίρμα.

  • 19/1/2020

Το γεγονός ότι η Fiat ποντάρει την επιβίωσή της στη εμπορική επιτυχία του περίφημου «500» και όλων εκείνων των μοντέλων που ανήκουν στην ίδια «οικογένεια» δεν αποτελεί είδηση.

Έτσι, λοιπόν, η απόφαση των Ιταλών να αξιοποιήσουν την επόμενη γενιά του Fiat 500 ώστε να δημιουργήσουν ουσιαστικά την πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ευρωπαϊκή ιστορία τους δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη.

Η ηλεκτρική εκδοχή του Fiat 500 πρόκειται να βασιστεί στη νέα γενιά του αυτοκινήτου, διατηρώντας παρόλα αυτά αναλλοίωτη τη μέχρι σήμερα γνωστή σχεδιαστική της  ταυτότητα.

Σε αντίθεση με το γνώριμο παρουσιαστικό του, το ηλεκτροκίνητο Fiat 500e πρόκειται να βασιστεί σε μια νέα πλατφόρμα, ενώ θα παράγεται στο θρυλικό εργοστάσιο του Mirafiori.

H χρήση της νέας πλατφόρμας θα οδηγήσει με τη σειρά της στη μεταβολή των διαστάσεων και των αναλογιών του αμαξώματος, όχι όμως σε τέτοιον βαθμό ώστε να αμφισβητείται η ταυτότητα και ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου.

Κρίνοντας από το βαρύ καμουφλάζ, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να απομακρύνεται από τις επιφάνειες του μικρού Fiat, η επίσημη πρώτη του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί εντός του 2020.