Fiat 500L & 500X: Θα γίνουν τα 2… 1;


Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε στο μέλλον ένα 500XL, που θα συνδυάζει στοιχεία και από τα δύο μοντέλα που θα αντικαταστήσει.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/5/2020

H Fiat έκανε το πρώτο βήμα για την ανανέωση της μάλλον γερασμένης γκάμας της παρουσιάζοντας τη νέα γενιά του πολύ σημαντικού γι’ αυτήν 500. Για τη συνέχεια σειρά θα πάρουν τα 500L και 500Χ, το μικρό πολυμορφικό και το SUV δηλαδή που είχαν παρουσιαστεί το 2012 και το 2014 αντίστοιχα και έχουν και αυτά αρκετά χρόνια στην πλάτη τους.

Η βάση τους είναι το πλαίσιο που χρησιμοποιείται και στο Jeep Renegade, ενώ η πρόθεση της Fiat είναι να μη μείνει χωρίς έναν πιο ευρύχωρο εκπρόσωπο στην κατηγορίας, μιας και το νέο 500 μπορεί να είναι πιο άνετο από πλευράς χώρων αλλά κάθε άλλο παρά ως οικογενειακό μπορεί να χαρακτηρισθεί. Από τη στιγμή πάντως που όλοι οι κατασκευαστές βάζουν σιγά μεν αλλά σταθερά δε τα MPV στο περιθώριο οι προοπτική αντικατάστασης των δύο υπαρχόντων μοντέλων από ένα κερδίσει ολοένα έδαφος.

Το νέο «μεγάλο» 500 μπορεί να ονομάζεται 500XL και θα συνδυάζει στοιχεία τόσο από τα SUV, όπως είναι η πιο δυναμική εμφάνιση και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, όσο και από τα MPV. Κυρίως στο εσωτερικό με δυνατότητα διαμόρφωσης των χώρων ανάλογα με τις ανάγκες.

Το βέβαιο είναι πως το εμπρός του μέρος θα είναι εμπνευσμένο από το αντίστοιχο του καινούργιου 500 αλλά και το ότι δεν αναμένεται πριν από το τέλος της χρονιάς που διανύουμε. Πάντως η Fiat έχει στα πλάνα της και ένα μεγαλύτερο SUV, που θα μπορούσε να ανήκει στην οικογένεια της νέας γενιάς του του Tipο και να ανταγωνίζεται μεταξύ άλλων το Nissan Qashqai.