Fiat 500X: The X-Factor


Tο νέο 500Χ της Fiat είναι ένα μικρό crossover με μεγάλες δυνατότητες!

  • 6/4/2015

Με το νέο 500Χ η Fiat προτάσσει ένα μικρό crossover με μεγάλες δυνατότητες ανεξαρτήτως έκδοσης, «city look» ή «off-road» με τις οποίες διατίθεται. Και βέβαια με την πρωτοφανή προσφορά της Fiat με δωρεάν εξοπλισμό μέχρι 2.600 ευρώ γίνεται πραγματικά ακαταμάχητο!

Το νέο 500Χ είναι εδώ! Πρόκειται για ένα κόμπακτ διαστάσεων crossover που εμπλουτίζει την «οικογένεια» του Fiat 500 προτάσσοντας έναν διττό χαρακτήρα. Και αυτό καθώς, είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικές εκδόσεις που ανταποκρίνονται εξίσου εξαιρετικά στις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού: μια πιο «αστική» και μια πιο «off-road».

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας τους αντικατοπτρίζεται και στην εμφάνισή τους. Η πρώτη έκδοση έχει εμφάνισή «καθημερινού» αυτοκινήτου για χρήση στην άσφαλτο, με  προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος κι εξωτερικές λεπτομέρειες από χρώμιο. Η δεύτερη, που στοχεύει κυρίως σε αυτούς που επιζητούν πραγματικές δυνατότητες SUV (οδήγηση σε δύσβατες περιοχές, κάτω από δύσκολες συνθήκες), έχει «off road» προφυλακτήρες με προστατευτικές ποδιές, εξωτερικές λεπτομέρειες σε σατινέ χρώμιο, σπορ ζάντες αλουμινίου, σκούρες μπάρες οροφής και πίσω σκούρα κρύσταλλα.

Αισθητική… eXcitement

Σημαντικό στοιχείο του αυτοκινήτου σε όλες τις εκδόσεις του είναι επίσης η ποιότητα των υλικών και η εσωτερική εμφάνιση, που  ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από σπορ τιμόνι 3 ακτίνων και επίπεδο κάτω τμήμα, μεγάλη κεντρική οθόνη στο ταμπλό, ευθυγραμμισμένη με το αισθητικό ύφος του 500, ταμπλό από "soft touch" υλικό και κεντρική φάσα βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος ή ματ χρώμα ή απόχρωση αλουμινίου, επιχρωμιωμένες λεπτομέρειες στο τιμόνι, στους κεντρικούς αεραγωγούς, στα κουμπιά ελέγχου του κλιματισμού, στις χειρολαβές και στις ποτηροθήκες, εργονομικά σχεδιασμένα καθίσματα από υλικό υψηλής ανθεκτικότητας, έξυπνη τοποθέτηση ποτηροθηκών και λειτουργικών αποθηκευτικών χώρων.

Great eXpectations

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Fiat 500X είναι ότι στη γκάμα του διατίθενται αρκετοί διαφορετικοί κινητήρες και συστήματα μετάδοσης της κίνησης, καλύπτοντας όσον το δυνατόν επαρκέστερα τις ανάγκες των πελατών πολλών διαφορετικών κατηγοριών. Προσφέρεται επιλογή μεταξύ:

- 6 κινητήρων (3 βενζίνης και 3 πετρελαίου).

- 3 τύπων κιβωτίου ταχυτήτων (μηχανικό 6 σχέσεων, αυτόματο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, αυτόματο 9 σχέσεων).

- 3 τύπων μετάδοσης κίνησης (4Χ2, 4Χ2 με Traction+, 4Χ4).

Διαθεσιμότητα  κινητήρων και εκδόσεων εξοπλισμού

Ο εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα πλούσιος ήδη από τη βασική έκδοση Pop καθώς διατίθενται: ESP, ASR, MSR, Hill Holder, 6 αερόσακοι, σύστημα αποφυγής ανατροπής, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, Cruise Control, πίσω αναδιπλούμενα καθίσματα (60/40), σύστημα UConnect με θύρες USB και Aux και χειριστήρια στο τιμόνι, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο καθ' ύψος, προφυλακτήρες βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος κλπ. Οι πιο πλούσιες εκδόσεις προσφέρουν καλύτερο εξοπλισμό, που δίνει στον οδηγό την αίσθηση ότι οδηγεί ένα μεγαλύτερο και ακριβότερο αυτοκίνητο.

Πρόσθετα συστήματα ασφαλείας

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του Fiat 500X διατίθενται και τα εξής συστήματα ασφαλείας τα οποία συναντώνται σε πιο πολυτελείς κατηγορίες:

-Προσαρμοζόμενο (Adaptive) Cruise Control: Το όχημα διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο χάρη σε ένα ραντάρ μέσου εύρους (περιοχή λειτουργίας 30 – 150 km/h).

-Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (Lane Assist): Tο σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό όταν αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα κυκλοφορίας που κινείται.

-Προειδοποίηση για τυφλό σημείο (Blind Spot Assist): Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για την ύπαρξη άλλων αυτοκινήτων στο πλάι (όπου δεν είναι ορατά από τον πλευρικό καθρέφτη).

-Αυτόματο φρενάρισμα (Brake Control): Το σύστημα προειδοποιεί και φρενάρει αυτόματα σε πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης (περιοχή λειτουργίας από 7 – 200 km/h).

Επιλογέας δυναμικής οδήγησης (Drive Mood Selector)

Ένα ακόμα στοιχείο που αναβαθμίζει το Fiat 500X σε επίπεδα ανώτερων κατηγοριών, είναι ο επιλογέας δυναμικής οδήγησης που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων (εκτός της έκδοσης Pop) και κάνει την οδήγηση ακόμα πιο διασκεδαστική και απολαυστική. Ένας περιστρεφόμενος διακόπτης που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να βελτιστοποιήσει την απόδοση της οδήγησης, ανάλογα με τις ανάγκες του. Οι ενδείξεις του επιλογέα δυναμικής οδήγησης βρίσκονται στον πίνακα ενδείξεων και οργάνων μέσω μιας οθόνης TFT 3.5 ιντσών (μονόχρωμη για την έκδοση Pop Star / Cross και έγχρωμη για την έκδοση Lounge / Cross Plus). Οι 3 επιλογές οδήγησης είναι οι εξής:

- Sport: Η ρύθμιση αυτή δίνει προτεραιότητα στις επιδόσεις. Το σύστημα διεύθυνσης ανταποκρίνεται πιο άμεσα και η απόκριση του κινητήρα είναι πιο ευαίσθητη στο γκάζι.

- Auto: Ιδανική επιλογή για την οδήγηση μέσα στην πόλη και για τους αυτοκινητόδρομους με στόχο την άνεση και την οικονομία.

- All Weather: Η ρύθμιση αυτή είναι επιθυμητή σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστάσεων μειωμένης πρόσφυσης. Στις εκδόσεις off road, η επιλογή All Weather αντικαθίσταται από τη επιλογή «Traction», που όταν το αυτοκίνητο κινείται σε ολισθηρές και δύσκολες επιφάνειες ενεργοποιεί το σύστημα ελέγχου «Traction Plus» εάν πρόκειται για κίνηση στους εμπρός τροχούς, ή επιταχύνει τη μετάδοση ροπής στον πίσω άξονα στις τετρακίνητες εκδόσεις.

Σύστημα UConnect

Το νέο Fiat 500X είναι το πρώτο μοντέλο της Fiat το οποίο περιλαμβάνει την πιο εξελιγμένη και πλήρη γκάμα συστημάτων UConnect, που ανάλογα με την έκδοση, ενσωματώνουν ραδιόφωνο, media Player (AAC και MP3), απλή οθόνη ή έγχρωμη οθόνη αφής, μία η περισσότερες θύρες USB, λειτουργία Bluetooth με φωνητικές εντολές, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι, συνδεσιμότητα με (προαιρετική) κάμερα οπισθοπορείας, Navigator και υποδοχή για κάρτα SD.

Επίσης είναι το πρώτο μοντέλο της Fiat το οποίο προσφέρει υπηρεσίες συνδεσιμότητας στις περισσότερες εκδόσεις του UConnect. Χάρη στη δυνατότητα σύνδεσης με το Internet (η οποία παρέχεται από το κινητό τηλέφωνο του χρήστη), μια σειρά από Apps/Υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μέσω της οθόνης αφής:

- Facebook (διαβάζεις και κάνεις like στα αγαπημένα σου posts).

- Twitter (διαβάζεις και μεταφέρεις τα νέα που σε ενδιαφέρουν με απόλυτη ασφάλεια).

- TuneIn (ακούς την αγαπημένη σου μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω Internet).

- Deezer (ακούς την αγαπημένη σου μουσική από εκατομμύρια τραγούδια και συλλογές).

- Reuters (διαβάζεις τους πιο σημαντικούς τίτλους ειδήσεων).

- Eco-Drive (παρακολουθείς τον τρόπο οδήγησης σου και τον συγκρίνεις άμεσα μέσω της καινοτόμου εφαρμογής της Fiat Eco-Drive).

- My-Car (λαμβάνεις χρήσιμες συμβουλές για το πώς να συντηρείς το αυτοκίνητό σου, επεξηγήσεις για τις προειδοποιητικές λυχνίες του πίνακα ενδείξεων και οργάνων κλπ.)

Χρώματα

Το Fiat 500X προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εξωτερικών χρωμάτων, η οποία περιλαμβάνει 4 παστέλ, 6 μεταλλικά, 1 ματ και 2 περλέ. Αρκετές είναι επίσης οι επιλογές του πελάτη σχετικά με το εσωτερικό (ανάλογα την έκδοση) με στόχο τη μεγιστοποίηση των επιλογών εξατομίκευσης.

Νέο micro-site

Η Fiat δημιούργησε ένα micro-site ειδικά αφιερωμένο στο 500X, στη διεύθυνση, το https://500x.fiat500.com/el-GR/ από το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να αντλήσουν πολλές πληροφορίες για το νέο μικρό crossover, να δουν βίντεο και φωτογραφίες. Μπορούν επίσης να εγγραφούν για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την οδήγηση και την αγορά του αυτοκινήτου. Για τους πρώτους 50 που θα αγοράσουν το αυτοκίνητο (εκτός της έκδοσης Pop) μέχρι 31/12/2014, υπάρχει μια προνομιακή προσφορά, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουν το νέο crossover της Fiat με πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό χωρίς να δώσουν περισσότερα χρήματα.

Συγκεκριμένα, για τις εκδόσεις Pop Star/Cross προσφέρονται στον πελάτη στην ίδια τιμή οι πιο πλούσιες εκδόσεις Lounge/Cross Plus με συνολικό όφελος σε εξοπλισμό 2.500€  και για τις εκδόσεις Lounge/Cross Plus προσφέρεται δωρεάν επιπλέον εξοπλισμός (δερμάτινο σαλόνι, 3ο πίσω προσκέφαλο, ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή, ηχοσύστημα Hi-Fi By Beats.) αξίας 2.600€. Η προσφορά ισχύει για τους 50 πρώτους που θα παραγγείλουν το μοντέλο μέχρι 31/12.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

Tα επίπεδα εξοπλισμού του 500Χ ικανοποιούν απόλυτα τις απαιτήσεις του πελάτη της κατηγορίας. Η λογική των εκδόσεων έχει ως εξής:

Pop: Αποτελεί τη βασική έκδοση, η οποία περιλαμβάνει όλα τα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας και είναι διαθέσιμη μόνο στους Εntry κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Pop Star / Cross: Αποτελεί την κατεξοχήν επιλογή του πελάτη που επιζητά πλούσιο και πλήρη εξοπλισμό για την κατηγορία του.

Lounge / Cross Plus: Αποτελεί την πολυτελή επιλογή του πελάτη, η οποία περιλαμβάνει ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό όπως ζάντες αλουμινίου 18’’, σύστημα πλοήγησης, προβολείς Bi-Xenon κ.α.

FIAT 500X: Προτεινόμενη τιμή τιμοκαταλόγου (€)

1.6 110hp Pop: 18.500
1.4 Multiair 140hp Pop Star: 21.580
1.4 Multiair 140hp Lounge: 24.080
1.4 Multiair 140hp Cross: 22.380
1.4 Multiair 140hp Cross Plus: 24.880
1.6 MTJ 120hp Pop Star: 22.900
1.6 MTJ 120hp Lounge: 25.400
1.6 MTJ 120hp Cross: 23.700
1.6 MTJ 120hp Cross Plus: 26.200
2.0 MTJ 140hp Cross 4X4 AT9: 33.650
2.0 MTJ 140hp Cross Plus 4X4 AT9: 36.150