FIAT: Έναρξη εργασιών σε τρία εργοστάσια μόλις παύσει η απαγόρευση


Εκπρόσωπος των εργαζομένων στα εργοστάσια της FIAT ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία τους σε τρία από αυτά που βρίσκονται στην Ιταλία αμέσως μόλις λήξει η απαγόρευση που έχει επιβληθεί λόγω κορωνοϊού.

  • 3/4/2020

Ως γνωστόν, η Ιταλία έχει πληγεί πάρα πολύ από την εξάπλωση του κορωνοϊού και με κυβερνητική απόφαση έχει επιβληθεί απαγόρευση και επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Αρχικά, αυτή αφορούσε μέχρι τις 9 Απριλίου αλλά παρατήθηκε τουλάχιστον μέχρι τις 13 του μηνός. Η FIAT έχει σταματήσει τη δραστηριότητα κατασκευής αυτοκινήτων όλο αυτό το διάστημα αλλά πρόκειται να επαναλειτουργήσει άμεσα τρία από τα εργοστάσιά της που υπάρχουν στη χώρα αμέσως την επαύριο άρσης της απαγόρευσης για τη βιομηχανία.

Όπως δήλωσε ο κ. Gianluca Ficco, εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων μετάλλου, ήδη έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με τη διοίκηση της εταιρείας για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορωνοϊό, όταν ανοίξουν τα εργοστάσια στο Mirafiori, στην Atessa και στο Melfi. Ο κ. Ficco τόνισε ότι στόχος είναι να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 14 Απριλίου, εάν δεν δοθεί και άλλη παράταση της απαγόρευσης από την ιταλική κυβέρνηση. Την πρόθεση να ξεκινήσουν το συντομότερο οι εργασίες σε αυτά τα τρία εργοστάσια επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της FIAT.

Διαβάστε, ακόμη: Tα δέκα Fiat Panda που έμειναν στην ιστορία (Video).