Fiat Toro: Το pickup "τσέπης" των Ιταλών ανανεώθηκε


Το Fiat Toro ανανεώθηκε, επικαιροποιώντας τον σχεδιασμό του, εμπλουτίζοντας τον κατάλογο του εξοπλισμού και προσθέτοντας στην γκάμα του έναν νέο κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων.

  • 23/4/2021

Η Stellantis ανανεώνει αισθητικά το pickup της, Fiat Toro, το οποίο κατασκευάζεται στη Βραζιλία και κυκλοφορεί από το 2016 με κυριότερες διαφορές για το εμπρός μέρος τα νέα φωτιστικά σώματα, στο πάνω μέρος των οποίων έχουν προστεθεί LED.

Στη μάσκα διακρίνεται με μεγάλα γράμματα το λογότυπο της εταιρείας, ενώ φρέσκιες είναι και οι ζάντες αλουμινίου που διατίθενται από 16 έως 18 ίντσες, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.

Μπορεί οι εξωτερικές διαφορές στην εμφάνιση του Toro να είναι μικρής κλίμακας, αλλά στο εσωτερικό παρατηρούνται μεγαλύτερες αλλαγές.

Η κυριότερη αφορά τη ψηφιακή οθόνη 10.1 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, αν και η βασική έκδοση θα εξοπλίζεται με μικρότερη σε 7 ή 8.4 ίντσες. Πάντως ακόμα και αυτή θα διαθέτει οθόνη 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων.

Η Fiat τοποθετεί στο αυτοκίνητο έναν νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,3 λίτρων, ο οποίος θα χρησιμοποιεί βενζίνη ή αιθανόλη με μέγιστη ισχύ 188 ίππων και 270 Nm ροπής. Η μετάδοση κίνησης θα πηγαίνει αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Ανάλογα με την επιλογή του κινητήρα θα διατίθενται προσθιοκίνητες, αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις. Η πιο ανταγωνιστική μοιάζει να είναι η τετρακίνητη με τον 2λιτρο turbodiesel, ο οποίος θα αποδίδει 172 ίππους και 350 Nm ροπής και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

Το Fiat Toro διατίθεται ήδη στην αγορά της Βραζιλίας στις εκδόσεις Endurance, Freedom, Volcano, Ranch και Ultra. Οι τιμές ξεκινούν από τα 21.000 δολάρια (18.000 ευρώ περίπου) και φτάνουν έως τα 34.400 δολάρια (29.000 ευρώ περίπου).