Φήμες για ακύρωση του Toyota GR Super Sport λόγω ατυχήματος!


Ένα ατύχημα κατά τις δοκιμές του Toyota GR Super Sport φέρεται πως έχει ακυρώσει την εξέλιξη και την έκδοση παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: TOYOTA MEDIA
  • 11/8/2021

Το GR Super Sport είναι η έκδοση παραγωγής του Le Mans Hypercar της Toyota, η οποία από φέτος συμμετέχει κι αυτό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με το GR010.

Κι ενώ το αγωνιστικό ήδη έχει κερδίσει τους πρώτους αγώνες του κι ετοιμάζεται για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans στα μέσα Αυγούστου, η έκδοση δρόμου δεν έχει αντίστοιχα θετική πορεία.

Δημοσίευμα του Racer, που επικαλείται πηγές εξ Ιαπωνίας, αναφέρει πως το πρωτότυπο που χρησιμοποιούσε η Toyota για τα τεστ της, είχε ατύχημα στην πίστα του Fuji. Ως αποτέλεσμα αυτού, το υβριδικό hypercar φέρεται να έπιασε φωτιά και να υπέστη σοβαρές ζημιές.

Αυτό φαίνεται πως έχει δώσει ένα πρόωρο τέλος στην εξέλιξη και παραγωγή του hypercar, αφήνοντας ανεπηρέαστο το LMH και τη δική του πορεία.

Το επιβατικό GR Super Sport διαθέτει έναν V6 κινητήρα 2,4 λίτρων, με διπλό turbo, κι δύο ηλεκτροκινητήρες που φέρνει τη συνολική ιπποδύναμη άνω των 1000 PS.

Όσο δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος από την πλευρά της εταιρείας, πάντως, όλα μένουν στο επίπεδο των φημών.