Φήμες για μια SVR έκδοση του Defender


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ένα Defender SVR θα μπορούσε να «φορέσει» τον V8 της BMW M5.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/10/2019

Μάλιστα οι φήμες λένε πως το τμήμα Special Vehicle Operations έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη και τις δοκιμές ενός κορυφαίου Defender που θα τοποθετείται απέναντι σε μοντέλα όπως η Mercedes-AMG G 63. Και στο πλαίσιο της συνεργασίας με την BMW αυτή η έκδοση θα έχει πιθανότατα κάτω από το καπό της τον V8 υπερτροφοδοτούμενο των 4,4 lt της BMW, αντί για τον πεντάλιτρο V8 με τον μηχανικό υπερσυμπιεστή της Jaguar Land Rover.

Στις X5 M και Μ8 αυτό το μοτέρ αποδίδει 616 άλογα, αλλά στο Defender δεν χρειάζεται να είναι τόσα πολλά και μία ισχύς στα περίπου 500 θα είναι υπεραρκετή. Λογικά την μετάδοση στους τέσσερις τροχούς θα αναλάβει ένα αυτόματο κιβώτιο μετατροπέα ροπής με 8 σχέσεις.

Φυσικά το σασί θα έχει ενισχύσεις με στάνταρ την αερανάρτηση και πιο «σφιχτή» λειτουργία του συστήματος τετρακίνησης Terrain Response 2 για πιο σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά με πιθανό ένα πρόγραμμα Track για πίστα. Οπτικά θα υπάρχουν αεροδυναμικές βελτιώσεις και «φουσκώματα», 22άρες ζάντες, τονισμένο καπό κ.α. Το Defender SVR αναμένεται προς τα τέλη του 2021.