Φήμες που… ηλεκτρίζουν για το νέο Ford Focus RS


ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ HATCH ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΔΗ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TOMI DESIGN
  • 23/12/2019

Μέχρι στιγμής τα ταχύτερα Focus της τωρινής γενιάς είναι τα ST βενζίνης και πετρελαίου που προσφέρονται σε πεντάθυρο και βάγκον αμάξωμα, με εξάρι μηχανικό ή επτάρι αυτόματο κιβώτιο. Σύντομα θα δούμε και το κορυφαίο Focus RS αφού οι φήμες λένε πως η Ford δεν θα ακολουθήσει την λογική των προηγούμενων τριών που έκαναν την εμφάνισή τους προς το τέλος του κύκλου ζωής κάθε γενιάς.

Έτσι, το νέο Focus RS θα παρουσιασθεί κάπου μέσα στο 2021 και ίσως να συνδυαστεί και μια διακριτική ανανέωση της τρέχουσας γενιάς. Πάντως, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ενώ δεν έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και κάποια σχετική scoop φωτογραφία που να δείχνει το κορυφαίο Focus να δοκιμάζεται στους δρόμους ή στην πίστα.

Πάντως, το πιο πιθανό είναι κάτω από το καπό να διατηρηθεί ο τετρακύλινδρος Ecoboost των 2,3 lt και στο πλαίσιο της εξέλιξης λογικά θα υβριδοποιηθεί με mild hybrid σύστημα ώστε να επιτευχθεί μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπή ρύπων.

Η συνδυασμένη ισχύ θα ξεπερνά τα 400 άλογα φτάνοντας πολύ κοντά στην Mercedes AMG A45 S. Μάλιστα, στον πίσω άξονα θα μπορούσε να υπάρξει ένας ηλεκτρικά διαχειριζόμενο διαφορικό της GKN με χαρακτηριστικά drift mode. Στην οθόνη σας μπορείτε να δείτε μια προσέγγιση από ένα σπεσιαλίστα στην επεξεργασία εικόνας.