Flat spin stunt: Μία περιστροφή 360 μοιρών στον αέρα! (βίντεο)


Πολλοί το έχουν ονειρευτεί. Λίγοι το έχουν δοκιμάσει. Η Kia το κατάφερε. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο αλλά με το όφελος της προβολής για το νέο της μοντέλο, στην Αμερικάνικη αγορά.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 22/9/2020

Λίγο έως πολύ, τα κασκαντερικά αρέσουν σε όλους. Και ειδικά στην εποχή των social media και του βίντεο, κάθε τι καλό βρίσκει άμεσα -και κυρίως ανέξοδα- το δρόμο του στις οθόνες του κοινού. Αυτό το γνωρίζει πάρα πολύ καλά η Kia Αμερικής, η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε ανεβάσει στο κανάλι της ένα σχετικά απλό «κόλπο» με τρία αυτοκίνητα, το οποίο συγκέντρωσε εκατομμύρια views στο YouTube.

Αφού λοιπόν γλυκάθηκε, είπε να επαναλάβει το εγχείρημα, με κάτι πιο δύσκολο όμως. Μία οριζόντια περιστροφή 360 μοιρών στον αέρα! Το κατάλληλο όχημα για την περίσταση ήταν το Κ5, ένα μοντέλο που δεν εισάγεται στην Ευρώπη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Russell Wager, director of marketing operations της εταιρίας, «το ολοκαίνουργιο K5 αποτελεί μια εντελώς νέα κατεύθυνση για την Kia και τη μεσαία κατηγορία sedan συνολικά, επομένως χρειαζόμασταν μια καμπάνια μάρκετινγκ που θα είναι τόσο δυναμική και γεμάτη δράση όσο το ίδιο το όχημα».

Για τις ανάγκες του stunt οι άνθρωποι της φίρμας φρόντισαν να ελαφρύνουν όσο μπορούν το όχημα, ενώ πρόσθεσαν ένα roll cage και αγωνιστικά καθίσματα για την ασφάλεια του οδηγού. Δεν αναφέρεται κάτι για τις αναρτήσεις, πιθανά όμως και εκεί να χρειάστηκαν παρεμβάσεις, πριν από το μεγάλο άλμα.

Τέλος, δύο μεγάλες ράμπες στήθηκαν, σε απόσταση αρκετών μέτρων μεταξύ τους. Ο οδηγός πήρε φόρα και την κατάλληλη στιγμή έστριψε το τιμόνι, γλιστρώντας το αυτοκίνητο, πριν αυτό αποχωριστεί το έδαφος. Τη συνέχεια δεν σας τη λέμε, αξίζει να τη δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.