Φοβερό ατύχημα στον αγώνα μοτοσικλέτας στο Μacau (Video)


Μία απίστευτη καραμπόλα από πολλές μοτοσικλέτες οδήγησαν τελικά στην διακοπή του αγώνα στο πάντα επικίνδυνο Macau

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/11/2019

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι αγώνες στο Macau και στην πολύ στενή "πίστα" ανάμεσα σε μπαριέρες θα πρέπει μάλλον να καταργηθεί. Οι οργανωτές πάντως και η FIA επιμένουν να τον συντηρούν στο καλεντάρι σε διάφορες μορφές αγώνων αυτοκινήτων και μοτοσικλέτας, παρά τα σοβαρά ατυχήματα, όπως αυτό που έγινε πέρσι.

Φέτος τα κακά μαντάτα ξεκίνησαν νωρίς, από το πρώτο σκέλος του αγώνα ΤΤ. Εκεί είχαμε την σύγκρουση δύο μοτοσικλετών και την διακοπή του αγώνα. Στο δεύτερο σκέλος έγινε το περιστατικό που βλέπουμε στο ερασιτεχνικό video.

Έξι μοτοσικλέτες με αναβάτες τους Ermo Kostamo, Derek Sheils, Michael Sweeney, Phillip Crowe, Didier Grams και  Daniel Krueger συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα και πάλι την διακοπή του αγώνα. Οι τρεις από αυτούς πήγαν στο νοσοκομείο, και μόνο ο Kostamo έμεινε για εγχείρηση στην σπονδυλική στήλη, η οποία όπως ανακοινώθηκε εξελίχθηκε ομαλά για τον αναβάτη.

Μετά και από αυτό το περιστατικό, ο αγώνας διακόπηκε καθώς δεν υπήρχε άλλος χρόνος για να ετοιμαστεί η πίστα για τους σημερινούς αγώνες με αυτοκίνητα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τέτοιου είδους αγώνες (όπως και το Isle Of Man) δοκιμάζουν στα όρια τους οδηγούς των μοτοσικλετών και κρίνονται άκρως επικίνδυνοι για τα σημερινά δεδομένα ασφάλειας που διέπουν το motorsport.